Вчора нашоукраїнці заблокували чергову спробу створення демкоаліції

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 5.12.2008 16:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6239

“Наша Україна” підштовхнула БЮТ до коаліції з ПР. Вони сьогодні знову завалили голосування щодо створення коаліції між НУ-НС, БЮТ і БЛ.

Про це повідомив народний депутат від блоку НУ-НС, представник "Народної Самооборони" Володимир Ар'єв.

"Я ставлюся до можливості появи такої коаліції двояко. З одої сторони, я чітко дотримуюся думки, що треба створити демократичну і природну коаліцію у складі НУ-НС, БЮТ і Блоку Литвина. На жаль, її створити ніяк не виходить, тому що велика частина фракції НУ-НС, а саме партія "Наша Україна", зайняла позицію, щоб за жодних обставин не йти в демократичну коаліцію", - сказав він.

За словами політика, депутати від НУ не можуть дати жодних тверезих аргументованих пояснень своєї позиції.

"От не хочуть просто, і все. Вони сьогодні знову завалили голосування щодо створення коаліції між НУ-НС, БЮТ і БЛ", - сказав Ар'єв.

Фактично, відзначив політик, "нашоукраїнці" не хочуть коаліції між БЮТ і ПР, але не хочуть і появи демократичної коаліції: "Для них недопустима коаліція двох гігантів, так звана "бульдозерна коаліція", але зі свого боку вони не пропонують жодних альтернативних варіантів".

Він вважає, що коаліція між ПР і БЮТ дозволить двом політичним гравцям "практично все вирішувати у країні" без урахування бажань меншості.

За його словами, "Народна Самооборона" жодним чином не залучиться до такої коаліції, але буде готова підтримувати всі "нормальні рішення", які пропонуватимуться цією більшістю, особливо ті, які стосуються виходу країни із кризи.

"Тому що це сьогодні єдиний варіант якось узгоджено працювати", - пояснив депутат свою позицію.

"Наша Україна" нагадує мені стареньку панночку, яка не може скласти собі ціни. Поведінка Проні Прокопівни від політики. І Україна не може чекати, поки НУ визначиться з тим, чого вона хоче. Зрозуміло, що політичні сили за такої позиції починають домовлятися. І чим тут дорікнути Тимошенко або Януковичу, що вони з ідеологічними опонентами домовляються для подолання кризи? Нічим. Навіть коли в лісі пожежа, то хижак, тікаючи від пожежі, ніколи не чіпатиме маленького звірятка, тому що всі рятуються. А поведінка НУ просто мало поясненна", - відзначив Володимир Ар'єв.

На його думку, провина за створення коаліції між ПР і БЮТ має бути покладена на партію "Наша Україна", яка категорично відкидає всі можливі варіанти створення демократичної більшості.

Він також зазначив, що в нестворенні демкоаліції був зацікавлений "Єдиний Центр", "який входить у нерівну конкуренцію з БЮТ за кооперацію з Партією регіонів".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.