Янукович підтвердив, що гаранта плющить

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 5.12.2008 17:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6240

Лідер ПР Віктор Янукович сьогодні публічно підтвердив, що під час зкстрічі із Президентом Ющенком, обговорювалася тема спікера Плюща.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович не виключає, що в можливій коаліції за участю фракції ПР головою Верховної Ради України буде Олександр Лавринович.

Сьогодні в інтерв'ю журналістам Янукович, зокрема сказав, що у нього була зустріч з Президентом України Віктором Ющенком, під час якої обговорювалися економічні питання і ситуація в країні.

За його словами, Ющенко запитав його, чи підтримає фракція Партії регіонів кандидатуру Івана Плюща на посаду голови Верховної Ради України. За словами Януковича, він відповів, що «рішення цього питання залежатиме не тільки від фракції Партії регіонів». "Хоча у фракції Партії регіонів є свій кандидат на посаду спікера парламенту - Олександр Лавринович, а я очолюю фракцію і партію", - зазначив Янукович.

За його словами, якщо партія ухвалить рішення про балотування Лавриновича на пост голови парламенту, то «він піде, якщо буде таке рішення».

«Що стосується мене особисто, то я про свої особисті інтереси взагалі не хочу говорити. Мене цікавить сьогодні загальнодержавна проблема, той виклик, який стоїть перед нами», - наголосив Янукович.

Янукович сказав, що готовий відмовитися від претензій на пост прем'єр-міністра України на користь країни. Він зазначив, що в Україні «дуже важкий період чергових випробувань», і в цій ситуації не можна допустити, щоб парламент не працював.

Лідер Партії регіонів вважає, що потрібно терміново ухвалювати антикризову програму, закони і «негайно починати їх виконувати».

«Тому зараз не до політичних амбіцій і не до крісел», - сказав Янукович.

«Я не маю права як людина, як політик думати про себе особисто, про якусь посаду, я мушу думати про країну і про людей», - додав лідер Партії регіонів.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, із посиланням на анонімне джерело в НС, було повідомлено, що Президент Ющенко два дні переконував лідера народних самооборонці підтримати кандидатуру Плюща на посаду спікера. Луценко відмовив.

За словами джерела, Президент заявив, що або в парламенті буде обраний спікером Плющ, або він підпише указ про дострокове припинення повноважень Ради і призначення парламентських виборів.

Останніми днями активізувався переговорний процес щодо можливості формування нової парламентської коаліції. Серед іншого народні депутати обговорюють і варіант обрання головою Верховної Ради України Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.