Infostore.org більше не працює

Автор/джерело -  © ITnews



Дата публiкацiї - 5.12.2008 17:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6241

4 грудня за підозрою в незаконному розповсюдженні порнографії з дата-центра провайдера “Воля” працівники міліції вилучили сервери найбільшого українського файлообмінника Infostore.org.

Вчора близько 16:00 датацентр компанії "Інфостор" - також відомою наданням послуг IMENA.UA - був узятий під контроль підрозділом по боротьбі із кіберзлочинами Служби Безпеки України за підозрою в незаконному розповсюдженні порнографії з використанням устаткування і телекомунікаційних каналів компанії.

Але на цьому події не завершилися...

Співробітники відділу по боротьбі з торгівлею людьми увірвалися в редакцію тижневика "Дзеркало тижня" і намагалися когось заарештувати, хоча ордера на арешт у них не було, тільки на обшук. Виявилось, що міліція просто помилилася дверима. Далі вони, розібравшись, спустилися нижче, на поверх, де знаходяться офіси різних інтернет-проектів, у тому числі і Infostore.org, пише співвласник Infostore.org Олексій Мась на сторінках свого блога.

«І за 20 секунд все перекинулося - з криками всім відійти від комп'ютерів і покласти телефони на стіл. Поки більшість намагалася зрозуміти інструкції, люди які сиділи біля входу, опинилися на підлозі. Адже, як завжди, в нашій країні спочатку б'ють, а потім розбираються", - пише на своєму блозі співробітниця іншого інтернет-проекту, що «постраждала при затриманні».

Infostore.org звинувачується в розповсюдженні матеріалів порнографічного характеру, за які компанія несе кримінальну відповідальність. Тому у відділі, який займається проектом, вилучили системні блоки співробітників.

"Нас, - тих, що залишилися в офісі, протримали понад 5 годин - відібрали телефони, всім було заборонено телефонувати і приймати дзвінки. Не дозволяли виходити з кімнати, приймали всіх тільки на вхід і нікого на вихід, з метою попередження витоку інформації. За цим всім стежили озброєні "дядьки", які чітко виконували неписаний закон", - передає слова співробітниці ITnews.

Частина устаткування (сервери) була вилучена для аналізу, на даний момент надання послуг компанією обмежене.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.