Франція підтримає свою економіку 26 мільярдами євро

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 5.12.2008 23:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6245

Президент Франції Николя Саркозі оголосив про план підтримки економіки країни, на фінансування якого будуть виділено 26 мільярдів євро, повідомляє AFP. За оцінкою Саркозі, реалізація цього плану дозволить добитися зростання економіки Франції в 2009 році на 0,6 відсотка.

Запропонований президентом Франції документ, зокрема, припускає виділення 1,3 мільярда євро автомобільній промисловості країни. Як очікується, цей захід дозволить запобігти масовим звільненням в машинобудівних компаніях. Крім того, на розвиток інфраструктури, в першу чергу, будівництво залізниць, шкіл і лікарень, буде виділено 6,5 мільярда євро. Ще 11,5 мільярда євро підуть на повернення частини податків.

В ході реалізації плану підтримки економіки Франція порушить Маастріхтські угоди, що обмежують дефіцит державного бюджету країн Євросоюзу трьома відсотками від ВВП. В результаті заявлених витрат дефіцит бюджету Франції в 2009 році виросте до чотирьох відсотків від ВВП. Проте, країні вдасться уникнути штрафних санкцій Єврокомісії.

Нагадаємо, 26 листопада 2008 року Єврокомісія оголосила загальноєвропейський план стимулювання економіки, на фінансування якого буде виділено 200 мільярдів євро. При цьому головний європейський регулятор пообіцяв не застосовувати штрафні санкції до тих держав, дефіцит бюджету яких перевищить три відсотки від ВВП. Це правило діятиме з 2009 по 2010 рік.

Крім того, запропонований Єврокомісією план передбачає збільшення виплат допомоги по безробіттю, розширення державних гарантій по зобов'язаннях банків, зниження податку на додану вартість, а також посилювання бюджетної дисципліни. Крім того, частина коштів будуть інвестовані в підтримку і розвиток інфраструктури, а також будівництво додаткових ліній електропередач.

Від “Аратти”: Можна лише позаздрити французам, які мають такого Президента, що турбується не про "любих друзів" при державному кориті, а про економіку держави...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.