Місцеве самоврядування є невід’ємною складовою демократі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.12.2008 22:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6251

Від імені уряду і від себе прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко привітала громадян з Днем місцевого самоврядування.

Про це повідомили в Управлінні у зв`язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України. Нижче подаємо текст привітання.

Дорогі друзі!

Від імені Уряду і від себе особисто сердечно вітаю вас з Днем місцевого самоврядування!

Місцеве самоврядування є одним з найважливіших принципів функціонування влади в суспільстві, невід’ємною складовою демократії.

Саме ви своєю щоденною працею розвиваєте народовладдя в країні, робите вагомий внесок у розвиток демократичної, правової держави.

Переконана, що від Вашого професіоналізму, відповідальності та наполегливої праці залежить розвиток регіонів України. Ви робите колосальну справу, адже розвиваючи своє село, селище, місто, ви розбудовуєте демократичну державу.

Спільними зусиллями, завдяки тісній та конструктивній співпраці ми забезпечимо всебічний, повноцінний та ефективний розвиток територіальних громад, який ґрунтуватиметься на засадах Європейської хартії місцевого самоврядування.

У час реформ, який переживає наша країна, актуальним залишається проведення адміністративно-територіальної реформи, яка посилить роль місцевого самоврядування. Наслідком такої реформи стане надання органам місцевого самоврядування можливості проводити ефективну політику в інтересах людей, надаючи їм високоякісні доступні послуги.

З метою посилення ролі місцевого самоврядування Уряд проводить послідовну політику щодо децентралізації місцевих бюджетів. Ми переглянули принцип розподілу ресурсів загального бюджету між державним і місцевими бюджетами на користь місцевих та і надалі готові до ефективної співпраці.

Сердечно бажаю вам плідної роботи, успіхів та громадської підтримки у подальшій діяльності на благо Батьківщини.

Щасті вам, міцного здоров’я, благополуччя вам та вашим родинам.

З повагою

Прем’єр-міністр України
Юлія ТИМОШЕНКО


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.