Президент Ющенко побачив змову, зустрівшись із НУНС

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.12.2008 16:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6260

Позиція Глави держави щодо ситуації у парламенті є незмінною: народні депутати мають якнайшвидше відновити діяльність, сформувати коаліцію та розпочати дієву роботу.

Про це повідомила під час брифінгу прес-секретар Президента Ірина Ванникова.

Вона нагадала, що через фактичну відсутність парламенту в країні заблоковано стратегічно важливі законодавчі рішення, зокрема, другу частину антикризового пакета. «Без подальшого законодавчого врегулювання вже прийняті антикризові закони мають нульову ефективність і практично втрачають сенс», – констатувала прес-секретар Глави держави.

На думку Президента, у парламенті замість пошуку порозуміння між політичними партнерами відбувається тіньова змова бізнес-угруповань. «Ця змова не має нічого спільного із захистом національних інтересів країни і фактично спрямована на руйнацію демократичних перетворень», – передала оцінки ситуації, дані Президентом, його Прес-секретар.

Тому, пояснила Ірина Ванникова, Президент не братиме участь у засіданні Верховної Ради у вівторок, 9 грудня. «Участь у парламентському засіданні Віктор Ющенко розцінює як діалог із українським суспільством. Натомість для Глави держави є неприйнятним, коли його присутністю намагаються легалізувати бізнес-тандеми. Діалог народних обранців із Главою держави стане можливим після того, як депутати відновлять внутрішню самоорганізацію та оголосять політичні пріоритети», – сказала вона.

За словами прес-секретаря, Президент вкотре нагадує, що Указ про позачергові вибори призупинено, а не скасовано. Вона повідомила, що Віктор Ющенко буде готовий повернутися до остаточного вирішення цього питання, якщо стане очевидним, що існування недієздатного парламенту блокує національну антикризову політику. Зокрема, для з'ясування ситуації Глава держави сьогодні проводить низку зустрічей з представниками демократичних сил Верховної Ради.

«Президент взяв відповідальність перед українським суспільством за координацію антикризової політики в Україні та консолідовану позицію влади. Тому Віктор Ющенко готовий вжити всіх заходів, які дозволять відновити фінансову, економічну і політичну стабільність у країні», – наголосила Ірина Ванникова.

Сьогодні ж Президент зустрівся із фракцією НУНС.

Як повідомила журналістів нардеп Ірина Геращенко,у зустрічі також взяли участь, окрім нашоукраїнців, лідер Української народної партії Юрій Костенко, лідер УРП «Собор» Анатолій Матвієнко та лідер партії «Пора» Владислав Каськів.

Вона сказала, що на зустрічі обговорювались два блоки питань: політичний та економічний. За її словами, Президент наголосив на необхідності відновлення дієздатності парламенту та ухвалення антикризових законопроектів

Геращенко не повідомила, чи обговорював гарант зі своїми прихисльниками можливість входження НУНС до якось формату коаліції, якщо про демкоаліцію вже не йдеться. Хоча, за логікою, саме пропрезидентська частина фракції мала б бути прикладом для інших у конструктиві співпраці і діалогу.

Саме цього чомусь поки не помітно нікому. Натомість - одні балачки про змови та шмарки образи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.