Парламент без Голови. Хоча завтра може виправитися

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 8.12.2008 17:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6263

Голова парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко заявляє, що завтра може відбутися позитивне голосування по голові Верховної Ради.

Про це він повідомив на брифінгу за підсумками наради голів фракцій.

"Вірогідність обрати завтра голову більшістю більше, ніж створення коаліції", - відзначив І.Кириленко. Він підкреслив, що його фракція готова проголосувати за спікера тільки після створення коаліції і підписання коаліційної угоди. В той же час, І.Кириленко додав, що в даний час "переговори (про створення коаліції) знову майже на початковій стадії".

"Завтра є один шанс: без коаліції і без нашої участі обрати голову Верховної Ради", - сказав він.

Він також заявив, що прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко завтра готова прийти у Верховну Раду після обрання глави парламенту.

"Після обрання глави ВР завтра уряд через 2 хвилини готовий прибути в сесійний зал і офіційно презентувати комплекс заходів по подоланню кризи, яка, напевно, найбільш складна в наший історії. На цій ноті ми завершили нашу розмову на консультаціях і до завтрашнього ранку ми чекаємо пропозицій. Якщо комусь не вистачає голосів для формування більшості або коаліції, або ще чогось, то ми готові для такої розмови", - сказав він.

В той же час Кириленко повідомив, що на даний момент остаточні домовленості про створення коаліції не досягнуті.

"БЮТ на цю хвилину ні з ким остаточних документів не підписував. Наша позиція одна - нам потрібна відповідальність, а це - коаліція, як і передбачено в конституції", - підкреслив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.