На Космоса порушили справу. За тарифи на проїзд

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 11.12.2008 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6276

Антимонопольний комітет України сьогодні ухвалив рішення порушити справу про незаконність підвищення тарифів на проїзд у київському електротранспорті проти Київської міської державної адміністрації, Київського метрополітену і “Київпастрансу”.

Про це сьогодні повідомив журналістам виконуючий обов`язки голови АМК Олександр Мельниченко.

За його словами, таке рішення ухвалено на підставі подання про незаконність тарифів, встановлених на київському електротранспорті, внесеного в АМК міністром економіки України.

Мельниченко відзначив, що розгляд справи відбудеться через 10 днів з моменту внесення подання про притягнення цих суб`єктів до відповідальності за порушення антиконкурентного законодавства.

Завтра в.о. голови АМК пообіцяв повідомити про дату проведення засідання комітету з цього питання.

Тим часом Секретар столичної ради заблокував внесення питання про зниження тарифів на проїзд вдвічі на розгляд пленарного засідання.

Проект рішення із цього питання підготоували БЮТ, Блок Віталія Кличка, Блок Миколи Катеринчука, Блок Литвина, однак Довгий мотивіючи, що документи не розглянуті у комісіях, не поставив питання на розгляд засіданеня.

Депутат від блоку Віталія Кличка Дмитро Андрієвський зазначив, що його політична сила наполягає, щоб зазначений документ був розглянутий сьогодні як невідкладний. "Ми будемо наполягати, щоб його сьогодні було розглянуто негайно, якщо цього не буде, ми будемо рішення від фракцій подавати на 18 число (грудня, на наступну сесію)", - сказав він.

Позицію космольончиків активно підтримала фракція ПР. Партія регіонів у Київраді не підтримує зниження тарифів на проїзд у комунальному транспорті до 1 грн.

Про це повідомив сьогодні журналістам лідер фракції ПР у Київраді Олексій Омельяненко. У своїй агументації, він традиційно закрився спинами інвалідів та пенсіонерів. "Ми пропонуємо свій проект рішення. Якщо БЮТ пропонує зменшити платню до 1 грн і встановити її і для пенсіонерів, і для інвалідів, і для всіх, ми пропонуємо цього не робити. Бо пенсіонерам їздити по тарифах в 1 грн буде неможливо. Ми пропонуємо - нехай пенсіонери їздять безкоштовно, нехай інваліди їздять безкоштовно, малозабезпечені їздять безкоштовно, інші – платять по обґрунтованих тарифах", - зазначив Омельяненко.

Як повідомлялося раніше, КМДА видала розпорядження про підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті в 3-4 рази. З 4 листопада 2 грн. коштує одна поїздка в метрополітені, якщо пасажир купує один жетон на проїзд. Проїзд у наземному транспорті коштує 1,5 грн., якщо купити квиток заздалегідь у кіоску, і 2 грн. – якщо купити в салоні автобуса, трамвая, тролейбуса.

Прокуратура Києва почала перевірку дотримання столичною міською державною адміністрацією законодавства під час введення нових тарифів на проїзд у громадському транспорті.

18 листопада перший віце-прем`єр-міністр Олександр Турчинов доручив КМДА знизити вартість проїзду в громадському транспорті вдвічі. Таке доручення дано за результатами наради щодо попередніх підсумків перевірки обгрунтованості підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту в Києві. Проте київська влада це доручення проігнорувала.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.