Європа. Криза. Про що дбає влада

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 11.12.2008 17:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6278

Європейська комісія пропонує шляхи здешевлення цін на продовольство.

Про це йдеться в оприлюдненому Комісією Комюніке для Європарламенту та Ради ЄС.

У документі зазначається, що ціни на продовольство суттєво знизилися з рекордного рівня, зареєстрованому раніше в цьому році, однак системні проблеми, такі як регуляторні обмеження, недостатня конкуренція та спекуляції, – залишилися.

“Зростання цін на продовольство становило близько третини інфляції між серпнем 2007 року та липнем 2008 року”, - заявив з цього приводу комісар ЄС з економічних та монетарних справ Йоакін Алмунья.

Єврокомісія, зокрема, пропонує сприяти конкуренції по всьому продовольчому ланцюгу для підвищення його стійкості перед світовими коливаннями цін на продовольство, забезпечити зростання конкуренції на національному та європейському ринках продовольства, переглянути потенційно-обмежувальне законодавство. Крім того, для забезпечення можливості споживачам порівнювати ціни передбачається здійснювати постійний європейський моніторинг за ними.

Як повідомлялося раніше, у червні на засіданні Європейської ради було прийнято рішення просити Єврокомісію забезпечити кращий моніторинг виробництва в сільськогосподарському секторі та цін на продовольство.

Від “Аратти”: а тепер ми б хотіли, аби ви, пересічні українці згадали, про що ж дбає українська влада? Не на словах, а у в своїх конкретних справах.

Згадали, і відчувши різницю, зрозуміли, в яку країну нас перетворюють ті, кому ми довірили владу над собою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.