Космічне гартування киян триває. Гаряча вода взимку - зайве

Автор/джерело -  © Аратта Україна



Дата публiкацiї - 11.12.2008 19:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6280

АК “Київенерго” змушена вжити заходів щодо тимчасового припинення гарячого водопостачання до адміністративних будівель, житлових будинків, зони теплопостачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

До таких кроків призвело обмеження газопостачання АК "Київенерго" з причин відсутності грошових надходжень від КМДА на компенсацію різниці економічно обґрунтованих витрат на виробництво та тарифом на теплову енергію.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

"Відключення гарячого водопостачання – вимушений захід для "Київенерго". При відсутності грошових надходжень від КМДА, компанія таким чином має єдину можливість зберегти мінімальний рівень опалення для киян. Якщо "Київенерго" цього не зробить, вийде із ладу обладнання ТЕЦ, від якого залежить не тільки постачання тепла та гарячої води киянам, але й електроенергії", - заявив технічний директор АК "Київенерго" Юрій Гладишев.

Станом на 11 грудня температура теплоносія від ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 становить 41° С замість необхідних за графіком 74°С. Невиконання температурного графіка теплоносія негативно вплинуло на якість послуг з гарячого водопостачання та централізованого опалення. АК "Київенерго" у встановленому законодавством порядку виконає перерахунок всім категоріям споживачів з урахуванням зниженої температури гарячої води.

Керівництво "Київенерго" неодноразово попереджало Київську міську державну адміністрацію про такі наслідки, як вимушене припинення тепло- та водопостачання споживачам у разі відсутності лімітів природного газу для компанії. Борг "Київенерго" перед ДК "Газ України" в розмірі 347 млн. грн. виник з причин довгострокової відсутності компенсацій із міського бюджету витрат компанії на виробництво та постачання тепла.

"Відключення гарячого постачання – складний технологічний процес, який займе декілька днів. У разі надходження коштів, через технічні особливості роботи обладнання, відновлення постачання гарячої води теж буде поетапним", - зауважив технічний директор АК "Київенерго" Юрій Гладишев.

Наразі технічна рада "Київенерго" працює над вирішенням складних питань щодо уникнення аварійного відключення або руйнування обладнання ТЕЦ, що призведе до невиправних наслідків. Адже ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 майже місяць працюють на межі своїх технічних можливостей.

Керівництво АК "Київенерго" черговий раз направила лист до КМДА, в яких наголосила про необхідність якомога швидше виділити з міського бюджету кошти для АК "Київенерго" з метою компенсації різниці в тарифах на теплову енергію та для отримання необхідних лімітів природного газу і забезпечення сталої роботи підприємств Компанії. Про відключення гарячого водопостачання АК "Київенерго", згідно встановленому порядку, також попередила МНС та всі контролюючі та правоохоронні органи.

До зони обслуговування ТЕЦ-5 входять житлові масиви: Харківський, Позняки, Осокорки, Теремки, Русанівка, Березняки. Тут відключення гарячої води може торкнутися близько 3000 житлових будинків, 108 шкіл, 117 дитячих садочків, більше сотні лікарняних закладів тощо.

ТЕЦ-6 досі постачало гарячу воду на Троєщину, Лісовий, Куренівку, Виноградар, Оболонь та Подол. Тут відключення загрожують більше ніж 2000 будинків, 125 школам, 159 дитячим садочкам та більше ніж сотні лікарняних закладів.

Згідно із повідомленнями Київенерго, внаслідок дій газопостачальних організацій та КМДА температура теплоносія у системі опалення будинків від ТЕЦ-5 залишається на рівні 51° С, від ТЕЦ-6 – 48° С замість необхідних за графіком 67°.

Замість післямови. Ми чомусь вважаємо, що нинішня ситуація - далеко не пік цієї історії. Історії кінця комуністичного раю у наших оселях і традиційно-комуністичного ставлення влади до нас, громадян.

І можемо запевнити, що, враховуючи досвід минулого - експеримент триватиме доти, доки ми самі дозволятимемо потворам у владних кабінетах безкарно нас обкрадати та знущатися із нас і наших родин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.