Київ сидітиме без тепла, поки Черновецький не заплатить

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 12.12.2008 12:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6281

АК «Київенерго» не зможе відновити гаряче водопостачання доти, доки Київська міська державна адміністрація не перерахує компанії заборгованість з компенсації різниці в тарифах і не поліпшить платіжну дисципліну бюджетних і комунальних організацій.

Кияни! Черновецький турбується про вас!

Про це УНІАН заявив голова правління «Київенерго» Едуард СОКОЛОВСЬКИЙ.

За його словами, компанія технічно готова забезпечувати місто гарячою водою, проте, зважаючи на зниження ДК «Газ України» тиску в розподільних газопроводах, що живлять ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, ухвалене рішення направляти газовий ресурс виключно на опалення.

Він повідомив, що на даний час між енергокомпанією і власником ресурсу газу ведуться переговори, на яких ДК «Газ України» висунула умову повного погашення заборгованості за газ, спожитий у поточному опалювальному періоді, і забезпечення 100% оплати за газ, який буде спожитий у грудні.

“ДК «Газ України» вимагає погасити 380 млн. грн. боргу і сплатити 100 млн. грн за прогнозне споживання газу в грудні. Це астрономічна сума для компанії, і без міста (КМДА – УНІАН) ми не зможемо змінити ситуацію», – сказав Е.СОКОЛОВСЬКИЙ, уточнивши при цьому, що, за розрахунками компанії, КМДА повинна перерахувати «Київенерго» 380 млн. грн. на компенсацію різниці в тарифах.

Як повідомлялося, вчора АК «Київенерго» вимушена була вжити заходів з тимчасового припинення гарячого водопостачання адміністративних будівель, житлових будинків зони теплопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

До таких кроків привело обмеження газопостачання АК "Київенерго" з причин відсутності грошових надходжень від КМДА на компенсацію різниці економічно обгрунтованих витрат на виробництво і тарифом на теплову енергію.

Станом на 11 грудня температура теплоносія від ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 становить 41°С замість необхідних за графіком 74°С. Невиконання температурного графіка теплоносія негативно вплинуло на якість послуг з гарячого водопостачання і централізованого опалення. АК "Київенерго" у встановленому законодавством порядку здійснить перерахунок усім категоріям споживачів з урахуванням пониженої температури гарячої води.

Керівництво "Київенерго" неодноразово попереджало Київську міську державну адміністрацію про такі наслідки, як вимушене припинення тепло- і водопостачання споживачам у разі відсутності лімітів природного газу для компанії.

Довідка. АЕК «Київенерго» (Київ) є найбільшим виробником теплової енергії і електроенергії в Україні. Компанія повністю забезпечує потреби Києва в електричній і на 70% – в тепловій енергії.
Збиток "Київенерго" за підсумками 9 місяців 2008 роки становив 278 млн. грн., при цьому за такий же період минулого року цей показник був 25 млн. грн.
За підсумками 9 місяців 2008 роки чистий дохід (виручка) від реалізації продукції "Київенерго" становила 4 млрд. 73 млн. грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.