Космічне гартування киян триває. Новий рік без тепла і світла?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.12.2008 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6282

У МНС очікують непердбачених наслідків у випадку відключення у столиці тепла і світла. КМДА не бажає рохрахуватися за спожитий газ.

Головне столичне управління з питань надзвичайних ситуацій МНС України вкрай занепокоєне станом справ на об’єктах акціонерної компанії «Київенерго».

Про це повідомила прес-служба.

Як відомо, з 4 грудня АК «Київенерго» вимушена була знизити тиск природного газу у магістралях, що живлять ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 через обмеження постачання природного газу з боку газопостачальних компаній.

Як результат – в квартирах киян значно похолодшало. А враховуючи те, що за прогнозами синоптиків найближчим часом відбудеться суттєве зниження температури, кияни будуть вимушені обігрівати свої помешкання за допомогою електрообігрівачів.

Пожежно-рятувальна служба Києва звертає до уваги громадян на те, що якщо «Київенерго» виконає свою обіцянку залишити без тепла і світла місто, наслідки від цього можуть бути непередбаченими.

Як показує статистика, у зв’язку з похолоданням, кількість пожеж суттєво збільшується. Основними їх винуватцями стають обігрівачі, найчастіше саморобні, або низької якості, що не мають сертифікату відповідності. Масове одночасне використання електроприладів, може призвести до значних електричних перенавантажень, а відповідно до масових пошкоджень електричних мереж. Нерідко, коли в будинках вимикали світло, пожежі траплялись через залишені без нагляду запалені свічки, несправність камінів та печей.

У зв’язку з цим, МНС України застерігає бути особливо обережними, користуючись електрообігрівачами, тепловентиляторами та опалювальними печами. Суворо дотримуйтесь наступних правил безпеки: використовуючи електричні електрообігрівачі, перевірте справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів; не варто користуватися саморобними та кустарно виготовленими електрообігрівачами. Уникайте перенавантаження електромережі шляхом одночасного увімкнення декількох споживачів.

Опалюючи приміщення піччю, перевірте, чи не з’явилися в ній тріщини або щілини. Це можна зробити, спаливши в печі трохи паперу, та згодом оглянувши її ззовні, – у місцях тріщин буде добре видно закоптіння. Не залишайте увімкненими ваші обігрівачі на ніч та не дозволяйте дітям нагляд за ними.

Як повідомлялося раніше, з листопада цього року газопостачальні організації примусово почали скорочувати постачання природного газу на підприємства АК “Київенерго” через іборги компанії за спожитий газ.

Вчора, 11 грудня, АК "Київенерго" заявила, що змушена вжити заходів щодо тимчасового припинення гарячого водопостачання до адміністративних будівель, житлових будинків зони теплопостачання ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. До таких кроків призвело обмеження газопостачання АК "Київенерго" з причин відсутності грошових надходжень від КМДА на компенсацію різниці економічно обґрунтованих витрат на виробництво та тарифом на теплову енергію.

Борг "Київенерго" перед ДК "Газ України" в розмірі 347 млн. грн. виник з причин небажання КМДА перерахувати компенсації витрат компанії на виробництво та постачання тепла із міського бюджету, наголошується в повідомленні компанії.

За інформацією АК "Київенерго", компанія в черговий раз направила лист до КМДА, в якому наголосила на терміновому погашені заборгованості АК "Київенерго" для отримання необхідних лімітів природного газу і забезпечення сталої роботи підприємств компанії.

Про відключення гарячого водопостачання АК "Київенерго", згідно з встановленим порядком, також попередила МНС та всі контролюючі та правоохоронні органи.

Між тим, мер Києва Леонід Черновецький запевнив: “Поки я живий, нікого ні від чого не відключать. У нас усе гаразд, на відміну від інших міст в Україні”.

ТЕЦ-5 забезпечує гаряче водопостачання та централізоване опалення 2877 житлових будинків, 122 лікувальних закладів, 117 дитячих садків, 108 шкіл, 2117 відомств у житлових масивах Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки, Теремки.

ТЕЦ-6 забезпечує гаряче водопостачання та централізоване опалення 2118 житлових будинків, 62 лікувальних закладів, 159 дитячих садків, 125 шкіл, 1393 установ у житлових масивах Троєщина, Лісний, Воскресенка, Оболонь, Куренівка, Виноградар, Поділ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.