Екс-голова Львiвського апеляцiйного адмiнсуду втік колядувати далі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.12.2008 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6291

Колишнього голову Львiвського апеляцiйного адмiнiстративного суду Iгоря Зварича, звинуваченого в отриманнi хабара в особливо великих розмiрах, оголосили в розшук, повiдомили в прес-службi СБУ у Львiвськiй областi.

За неофiцiйною iнформацiєю, правоохоронці вдалися до такого кроку пiсля того, як суддя залишив лiкарню, в якiй перебував останнiм часом, повідомляє Радіо Свобода.

Наразi місцеперебування Зварича невiдоме.

Раніше Генеральна прокуратура порушила проти нього кримiнальну справу за отримання хабара у розмiрi 100 тисяч доларів. У службових кабiнетах i квартирах семи суддiв Львівського апеляційного адмінсуду, зокрема й голови суду, провели обшуки, пiд час яких спiвробiтники Генпрокуратури i СБУ вилучили 1 мільйон доларiв i 2 мільйони гривень.

Минулого тижня Рада суддiв України на своєму засiданнi вирішила звiльнити Зварича з посади голови Львiвського апеляцiйного адмiнiстративного суду.

Довідка

Голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича під час отримання хабара затримали 2 грудня під час спільної операції співробітники УСБУ у Львівській області та Генеральної прокуратури України, – цю резонансну новину оприлюднили 4 грудня на брифінгу у Львові начальник УСБУ у Львівській області Анатолій Матіос та заступник головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України радник юстиції 3-го класу Володимир Жербицький.

Три мішки грошей, вилучених у голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича та іще семи суддів під час обшуків 3 грудня, продемонстрували правоохоронці журналістам на брифінгу в УСБУ Львівської області. Один мільйон доларів та два мільйони гривень було вилучено частково безпосередньо у кабінетах суддів, а частково – в їхніх приватних помешканнях.

Натомість суддя Ігор Зварич пояснив, що вилучені кошти – це його власні з дружиною заощадження, а також «посівні гроші», що їх за українською традицією сіють гості під час поселяння у новий дім або офіс. Сам голова Львівського апеляційного суду планував ці кошти передати церкві. Також частина вилучених грошей, за словами Зварича, це зібранні кошти на ремонт приміщення суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.