Антикоаліційний мєждусобойчик у гаранта?

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 15.12.2008 13:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6294

Бої під ковдрою на Банковій тривають. Проти коаліції трьох.

Половина народних депутатів із фракції “Наша Україна – Народна самооборона” пішла на нараду з Президентом Віктором Ющенком, інші на засіданні фракції схвалили текст коаліційної угоди.

Як повідомив представник фракції НУ-НС Віктор Шемчук, на 10 годину ранку було заплановане засідання фракції, на 11-ту - зустріч з Президентом.

Однак на засідання фракції прийшла лише частина депутатів, решта, за словами Шемчука, пішли на 10.00 на зустріч з главою держави.

За його словами, незрозуміло, чому про перенесення часу зустрічі з Ющенком повідомили лише частині депутатів фракції.

“Я б не хотів думати, що це була спланована акція”, - сказав Шемчук.

Він повідомив, що депутати, які не потрапили на зустріч із Президентом, вирішили провести засідання й обговорити текст коаліційної угоди.

“Ми прийняли рішення про те, щоб підтримати коаліцію “Національного розвитку, стабільності та порядку” (у складі БЮТ, НУ-НС та Блоку Литвина – УНІАН), й доручили Борису Тарасюку підписати коаліційну угоду від імені фракції”, - наголосив Шемчук.

Водночас Шемчук не зміг сказати точну кількість депутатів, які були присутні на засіданні фракції та проголосували за відповідне рішення: “Я точно не рахував, приблизно половина”, - зауважив він.

Між тим, нардеп Анантолій Гриценко повідомив журналістам подробиці зустрічі із гарантом.

За його словами, Президент категорично заперечив «коаліцію трьох», натомість він висловився за формування у парламенті ситуативної більшості для ухвалення тих чи інших законів.

«Але він не всіх переконав», - сказав Гриценко.

Також, за його словами, Президент досить чітко пояснив депутатам, що він проти проведення дострокових виборів.

У свою чергу, народний депутат від НУ-НС Ксенія Ляпіна, розповідаючи про зустріч, зауважила, що Президент не бачить сьогодні перспективи подолання наслідків економічної кризи за допомогою створення коаліції НУ-НС, БЮТ та Блоку Литвина.

За її словами, Ющенко висловився за проведення своєрідного круглого столу за участю усіх політичних сил, які б без популізму виробили кроки для подолання наслідків кризи.

«Питання коаліції – це 335-те питання, яке зараз просто не актуальне. Нема про що говорити», - сказала Ляпіна, зауваживши, що сьогодні «немає ніякої віри, що уряд Тимошенко буде виконувати те, що записано в коаліційній угоді».

Водночас вона відмовилась говорити, буде створена коаліція чи ні, пославшись на те, що у фракції НУ-НС різні думки з цього приводу. «Зарікатись я не буду», - сказала Ляпіна.

Від “Аратти”: Нам, як і більшості виборців, важко зрозуміти логіку Глави держави. Адже, навіть немовляті зрозуміло, що зараз дерибанити владу, а точніше її привид, не тільки аморально, а й злочинно. Бо ситуація вимагає не чвар навколо корита, а чіткого виконання тих повноважень, які ми, виборці, довірили владі.

Натомість, на Банковій продовжуються дії, які дедалі більше змушують нас, виборців, сумніватися у психічному здоров'ї тих, хто перебуває у владних кабінетах. Бо вже очевидно, хто саме стоїть за колотнечою у парламентській залі, хто саме зриває прийняття таких необхідних суспільству законів, за чиїми таємними вказівками дестабілізовано валютний ринок.

І що характерно - нині, через декілька годин по закінченню зустрічі Президента із нардепами - на його офіційному ресурсі - жодного слова про те, що ця подія відбувалась або мала відбутися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.