Коаліційні пристрасті. Ранок завжди мудріший за вечір після спілкування з гарантом

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.12.2008 10:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6307

Сьогодні із ранку, після майже дводобових дебатів, фракція НУ-НС підтримала входження у коаліцію трьох. Кириленко пішов у відставку.

Більшість фракції "НУ-НС" підтримала рішення про створення коаліції з фракціями БЮТ і Блоку Литвина.

Як повідомляє джерело "Української правди", 37 голосів за це рішення було зафіксовано на засіданні фракції у вівторок, 16 грудня.

Як відомо, у понеділок його підтримали лише 36 депутатів фракції при необхідних 37-ми. Необхідний 37-й голос дав у вівторок Ярослав Джоджик, кий проголосував за це рішення.

Після цього лідер фракції В’ячеслав Кириленко подав у відставку.

Разом із ним подав у відставку його перший заступник Роман Зварич.

Заступнику лідера фракції Борису Тарасюку надано право підписати угоду про створення коаліції.

Від “Аратти”: події, які відбуваються у парламенті наочно показали, що за парламентською кризою та дестабілізацією ситуації в Україні стоїть одна особа - Президент Віктор Ющенко.

Ми не знаємо достименно, які мотиви спонукали гаранта вчиняти дії, які становлять загрозу існуванню держави, руйнують діяльність інститутів державної влади, стимулюючи злочинні прояви серед державних службовців. Але ми абсолютно впевнені, що ці дії є прямим порушенням волі виборців, які віддали Ющенку найвищу державну посаду. І ми, виборці, яких він ошукав, вимагаємо негайно порушити розслідування цих дій та надання їм правової оцінки.

Ми впевнені у тому, що якщо зараз не буде створено спеціальну слідчу комісію - деструктивні дії із Банкової триватимуть і система української державної влади зазнаватиме подальшого руйнування. Бо ті особи, які, впродовж майже року послідовно й системно провокували кризу, добре розуміють, що відступати їм нікуди й продовжуватимуть свою антисуспільну діяльність і надалі. Тому їх треба негайно зупинити.

Ми переконані, що, як на сьогодні, - це одне із головних завдань парламентської коаліції у комплексі дій із подолення кризи в Україні. Без стабільної влади - не може бути й мови про вихід із економічної кризи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.