Кризовий популізм. Рада встановила нові пільги, а хто буде платити?

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 16.12.2008 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6309

Верховна Рада має намір встановити додаткові пільги для багатодітних сімей.

За ухвалення законопроекту №2448 від 5 травня в першому читанні проголосували 234 депутати.

Зокрема, Рада має намір ввести надання з житлового фонду соціального призначення житлових приміщень поза чергою сім’ям і самотнім матерям та батькам, у яких 5 і більше дітей, а також у разі народження у однієї матері одночасно 3 і більше дітей.

Також парламент має намір встановити для багатодітних сімей 50%-ву пільгу при оплаті комунальних послуг, опалювання, телефонних послуг і ввести позачергове встановлення телефону.

Окрім цього, дітям в таких сім’ях пропонується надавати право безкоштовного проїзду у всіх видах транспорту, безкоштовне навчання, пільгове медичне обслуговування.

Рада також має намір збільшити одному з батьків багатодітних суму податкової соціальної пільги, таким чином, зменшуючи дохід, з якого стягуватиметься податок.

При цьому планується встановити, що до оподатковуваного податком доходу не включатиметься цільова благодійна допомога, яка надається багатодітним сім’ям.

Матерям, які виховують 5 і більше дітей і матерям-героїням Рада має намір збільшити пенсію до 35-40% прожиткового мінімуму, а також збільшити додаткову відпустку до 10-17 днів (було 7-14 днів).

Нагадаємо, 11 грудня Ющенко закликав українських бізнесменів і владу брати участь у благодійності на підтримку багатодітних сімей

Від “Аратти”: Звичайно, пільги - це добре. Тільки є одне питання: а хто їх буде проплачувати? Відповідь проста - ми всі, платники податків. І це при тому, що наступний рік буде для кожного із більшості громадян далеко не найкращим. І тисячі українців, втративши роботу, перестануть платити податки.

Чи може законодавець передбачив цільові відрахування із статків олігархів?

Можемо заспокоїти - й не передбачить.

Саме тому, ми вважаємо, що будь-які пільги це ілюзія соціальної справедливості, яка ставить людину у пряму залежність від чиновництва, яке тим усім розпоряджається. І на наше глибоке переконання, зараз нардепи мають не ділити віртуальні гроші, яких ніколи не буде у бюджеті, а зробити реальністю те, що від них вимагає суспільство: створити умови, аби кожен громадянин своєю працею міг заробити стільки, скільки потрібно йому для задоволення своїх матеріальних потреб.

Тоді й українці остаточно перестануть бути рабами совка, стануть вільними й не чекатимуть жалюгідних подачок від чиновних панів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.