Нардепи натякнули гаранту, що тиск на них матиме наслідки

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.12.2008 18:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6323

Депутатська група Народної Самооборони миттєво відреагувала на погрози Президента Ющенка учинити політичну розправу над нашоукраїнцями, які попри його вказівки, підтримали утворення коаліції та відновлення повноцінної роботи парламенту.

Ми надаємо текст заяви НС без змін та коментарів:

Заява депутатської групи «Народна самооборона» з приводу тиску на членів фракції «НУ-НС» з боку Банкової

Своїм закликом позбавити мандатів тих народних депутатів, які підписалися за створення парламентської коаліції разом з блоками Юлії Тимошенко та Литвина, президент України Віктор Ющенко вкотре довів, що примарні шанси збереження президентського крісла після 2009 року для нього набагато важливіші за долю українського парламентаризму та демократії в нашій державі, за незмінність європейського вибору.

Депутатська група «Народна самооборона» заявляє, що її представники не наймалися на особисту службу ні до Ющенка, ні до Януковича. Ми йшли на позачергові парламентські вибори у 2007 році під гаслом створення у Верховній Раді демократичної коаліції разом з Блоком Юлії Тимошенко і ні на крок не відступимося від цих принципів на догоду авантюристам з Банкової.

Ми довго терпіли безпідставні образи з боку президента Ющенка та його поплічників, вважаючи, що своєю стриманістю ми зберігаємо єдність у фракції «Наша Україна – Народна самооборона» та порозуміння між демократичними силами. Однак ми не можемо допустити, аби вибір українських громадян, зроблений у 2007 році, був підданий ревізії з боку Секретаріату Президента України.

«Народна самооборона» вважає неприйнятним втручання Президента В.Ющенка в роботу Верховної Ради і тиск на народних депутатів України, які віддали свої голоси за оновлену демократичну коаліцію. Адже стала законодавча робота коаліції має всі шанси витягти країну із фінансової кризи. Завдяки послідовній позиції «Народної самооборони» була поновлена робота демократичної парламентської коаліції у складі НУ-НС, БЮТ та Блоку Литвина, а також була зупинена спроба захоплення влади представниками Партії регіонів через домовленості із Банковою. Чи не цей, припинений поновленням демократичної коаліції, заколот Банкової та людей Януковича став справжньою причиною шквалу ненависті президента до нашої парламентської фракції?

Депутатська група «Народна самооборона» рішуче заявляє: ми не допустимо ревізії парламентських виборів 2007–го й станемо на захист своїх колег із партії «Наша Україна», долю яких найближчими днями має визначити партійний з’їзд.

«Народна самооборона» також нагадує, що позбавити депутатських повноважень будь-якого депутата можна лише у три способи: через заяву депутата про власне бажання скласти депутатські повноваження, через відкриття кримінальної справи проти депутата, а також через смерть народного обранця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.