870 тисяч українців зустрінуть Новий рік безробітними. У гаранта немає думок, є заклинання

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.12.2008 21:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6325

До 1 квітня армія безробітних українців становитиме більше 1,5 мільйонів. А Президент Віктор Ющенко проводить наради.

Президент констатував, що в останні кілька місяців наростає тенденція до скорочення робочих місць. Удвічі зросла кількість людей, які щоденно звертаються за допомогою у працевлаштуванні до служби зайнятості (10-12 тисяч осіб; на початку листопада цей показник становив 5-7 тисяч).

На 1 грудня кількість безробітних в Україні становила майже 700 тисяч осіб; за прогнозом експертів, на 1 січня цей показник сягне 870 тисяч, а на 1 квітня - 1,52 мільйона осіб.

Водночас пропозиція вакансій на ринку праці падає.

«Я закликаю всіх зробити все, щоб цей прогноз не відбувся», - сказав Віктор Ющенко.

За словами Президента, спільні зусилля урядових та місцевих органів влади, профспілок, роботодавців мають бути спрямовані на те, щоб мінімізувати негативні наслідки цієї складної ситуації (насамперед, запобігти втраті робочих місць через відомчі, урядові та законодавчі рішення).

«Переконаний, що ми можемо сотням тисяч людей забезпечити зайнятість і дати шанс для нормального життя», - сказав Президент.

У нараді взяли участь міністр праці і соціальної політики Людмила Денісова, представники інших центральних органів виконавчої влади, профспілкових організацій та роботодавців.

Замість післямови. Ми добре пам'ятаємо, що йдучи на вибори Віктор Ющенко обіцяв нам, українцям, створити 10 мільйонів робочих місць. Ви їх десь бачили?

А чи не настав час запитати у гаранта, де ж виконання його виборчої програми? І як із нею кореспондуються Меморандум про порозуміння, Універсал та розвал демкоаліції? Адже, без працюючого парламенту немає способу для тих самих робочих місць, які гіпотетично може створити законодавець. Проте, нам так і не вдалося знайти законодавчих ініціатив Президента на цю тему.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.