Хто кришує валютних спекулянтів? Тимошенко дала публічну відповідь

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.12.2008 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6333

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила Президента Віктора Ющенка в покритті спекулятивних операцій НБУ на валютному ринку. Компроміси закінчилися.

Про це вона заявила сьогодні на брифінгу.

"Розуміючи, що вони остаточно втрачають владу, ці люди діють за принципом "чим гірше, тим краще", щоб наприкінці отримати мільярдні прибутки на кризі, на проблемах українського народу", - сказала Тимошенко.

Вона також повідомила, що має в своєму розпорядженні відповідні матеріали, зібрані за сприяння Держкомфінмоніторингу, Мінфіну і ГоловКРУ. За словами прем'єра, вказані матеріали будуть передані в розпорядження спеціальної тимчасової слідчої комісії ВР, "яка повинна розкрити цю ганьбу".

Крім того, Тимошенко звернулося до керівництва ГПУ і Рахункової палати з проханням перевірити діяльність "Надра банку" і ряду інших крупних комерційних банків, які, за її словами, причетні до валютних спекуляцій за сприяння НБУ.

"Я звертаюся до Президента України Віктора Ющенка з вимогою припинити спекуляції, які руйнують курс", - заявила прем'єр.

Вона також повідомила, що у разі неприйняття НБУ відповідних заходів по поверненню валютного курсу в межі колишнього коридору, вона має намір передати вищезгадані матеріали в міжнародні організації, які займаються розслідуванням фінансових махінацій. "З цієї хвилини всі компроміси закінчилися. Ми діятимемо абсолютно законним і прозорим шляхом", - заявила Тимошенко.

Прем'єр звернулась до Президента України з вимогою негайно звільнити Стельмахаі все Правління НБУ: «Я вимагаю від Президента припинити покривати ці речі, припинити заробляти на цих речах і поставити на цьому крапку, а також вимагаю від Президента подати на звільнення голову НБУ і прибрати від влади все Правління».

Тимошенко вкотре зауважила, що виключно Президент відповідає за діяльність як голови Нацбанку, так і НБУ в цілому, тому саме Президент має нести відповідальність і ухвалювати рішення щодо зміни керівництва НБУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.