Київрада ухвалила рішення про мараторій на тарифи, яке Космосу до лампочки

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 18.12.2008 19:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6336

Київська міська рада прийняла за основу рішення про встановлення мораторію на підвищення Київською міською державною адміністрацією цін і тарифів на житлово-комунальні та інші послуги для населення у столиці у I кварталі 2009 р.

За це рішення проголосували 118 депутатів.

Відповідно до документу, КМДА при формуванні бюджету на 2009 р. має передбачити кошти на відшкодування різниці в тарифах на послуги ЖКГ та інші.

За словами секретаря Київради Олеся Довгого, голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Юрій Бондар має опрацювати всі пропозиції, які пролунали від депутатів і на наступному пленарному засіданні 25 грудня Київрада прийме цей документ в цілому.

Також Довгий повідомив, що необхідно передбачити механізми фінансування такого рішення.

"Дуже важливо, щоб і Кабмін, який формує проект бюджету, і Верховна Рада не забули викласти у видатковій частині достатню кількість фінансування для нас (м.Києва), щоб ми могли виконати цей проект рішення і відповідно всі підприємства, які надають ці послуги, отримали в якості дотації відповідні кошти, передбачені в Київському міському бюджеті", - наголосив він.

У свою чергу, мер Києва Леонід Черновецький повідомив журналістам, що йому "до лампочки" мораторій Київради.

Водночас, борг Київського міського бюджету перед "Київенерго" становить 500 млн. грн, перед "Київводоканалом" - 130 млн. грн.

Про це повідомив сьогодні під час засідання Київради голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ, голова правління "Київенергохолдингу" Юрій Бондар.

За його словами, уже підготовлені документи на залік 250 млн. грн боргу "Київенерго" перед ДК "Газ України" за спожитий газ і на 80 млн. грн документи уже передані у Мінфін. "Державний залік – це гроші віртуальні, а "Газ України" вимагає розрахунок живими грошима", - наголосив Бондар.

Він зазначив, що "Київенерго" та "Київгаз" не винні у відключенні теплопостачання у частині будинків Києва на минулому тижні. Він підкреслив, що "Газ України" не мав права відключати тепло в житлових будинках під час опалювального сезону згідно із законом України "Про теплопостачання".

Також Бондар підкреслив, що для недопущення подібної ситуації в майбутньому необхідно погасити борги перед стратегічними підприємствами Києва за 2007-2008 рр., у 2009 р. щомісячно виплачувати різницю в тарифах та звернутися до Кабінету міністрів та ВР щодо формування резервного фонду для компенсації збитків у зв'язку з подорожчанням енергоносіїв.

Від “Аратти”: Як ми побачили із результатів сьогоднішнього засідання столичної ради, і Космосу, і його наближеним олігархам, які паразитують на крантиках, кияни та тепло у їхніх оселях - до лампочки, якщо не сказати прямим текстом.

Їм важливіше - якомога більше скачати бабла із нас з вами чи за неіснуючі послуги, чи із наших податків, які йдуть у держбюджет. При тому, зрозуміло, нічого або майже нічого не витрачати.

Ми ж все одно нікуди не подінемося, бо наша ж рідна держава у особі уряду Януковича прямо заборонила нам із вами право вибору, тобто відмовитися від отих віртуальних послуг і, забезпечивши свою оселю теплом і гарячою водою, платити за затишок удвічі менше. Тими ж самими живими грошима, які необхідні для розрахунків за російський газ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.