Литвин: Україна повернеться до екзаменаційної системи оцінювання знань

Автор/джерело -  © Освітній портал



Дата публiкацiї - 18.12.2008 20:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6338

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що Україна рано чи пізно повернеться до раніше існуючої екзаменаційної системи оцінювання знань.

Про це він заявив сьогодні на зустрічі з громадськістю Ржищева під час своєї робочої поїздки.

За словами голови ВР, Україна не повинна повторювати попередніх помилок людського регресу. "Увесь світ починає відходити від тестування, а ми його тільки вводимо", - сказав спікер.

Литвин нагадав, що зовнішнє тестування запроваджувалося як намір боротьби з корупцією у вищих навчальних закладах. "Хоча всі знають, що корупцію побороти неможливо і її можна тільки очолити", - сказав Литвин.

При цьому, наголосив голова ВР, не можна будь-який підхід в оцінюванні знань доводити до абсурду. "Я переконаний, що ми поколотимося, а потім повернемося до старої системи", - сказав він.

Як відомо, в Україні в 2008 році ввели обов'язкове зовнішнє тестування для випускників шкіл і майбутніх абітурієнтів. Їх прийматимуть до ВНЗ спираючись на результати тестів - а вступні іспити (окрім творчих конкурсів для таких професій як актор, архітектор, журналіст тощо) скасували.

Основна сесія зовнішнього оцінювання, яка охоплює 11 предметів, проходить з 22 квітня до 4 червня. Ті, хто з поважних причин не зміг прийти на іспити, зможуть потрапити на додаткову сесію. Вона триватиме з 26 червня до 4 липня.

Термін дії сертифікату обмежений. Якщо в 2008 році абітурієнтові не вдалося за конкурсом пройти у запланований ВНЗ, наступної весни йому доведеться наново реєструватися і складати тести.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.