Гримаси бізнесу. Дніпропетровські супермаркети дурять покупців

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.12.2008 13:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6342

Співробітники санепідемстанції Дніпропетровська провели 191 перевірку, і прийшли до висновку, що абсолютно усі вони працюють із порушеннями.

У Дніпропетровську працюють 15 мереж супермаркетів, які представлено 107 великими магазинами. Незважаючи на таке різноманіття, прострочені або продукти, які неправильно зберігають, знайшлися скрізь.

Санепідемологи знайшли 294 порушення і, відповідно, виписали власникам торгових мереж стільки ж штрафів.

Найпоширеніше порушення - продаж прострочених продуктів, розповідає заввідділом гігієни харчування міської санепідемстанції Дніпропетровська Зінаїда Гужва. "Ми виявили 142 таких порушення. Також досить часто їжа в магазинах зберігається не під тією температурою, яку рекомендують виробники".

Дивно, але, як запевняють співробітники санепідемстанції, керівники магазинів навіть не намагалися опротестувати укладання ревізорів. Вони з готовністю платили штрафи і далі розбиралися із ситуацією зі своїми працівниками.

Крім того, за словами Гужви, більшість кулінарів і товарознавців, що працюють в супермаркетах, не мають спеціальної освіти.

Найбільше провинилися мережі АТБ і Пік. Крім того, претензії до якості їжі висунуто всім супермаркетам, де є кулінарні цехи. У багатьох салатах та випічках працівники санепідемстанції знайшли підвищену кількість небезпечних бактерій та кишкових паличок, наприклад - сальмонел.

Від “Аратти”: ми чомусь схильні вважати, що ця картина передсвяткової торгівлі є типовою для більшості міст України.

Бо там, де гнила влада - існує реальна загроза життю та здоров'ю громадян. І громадяни, щонайменше, мають це розуміти.

Якщо немає можливсті чи бажання навести лад своїми руками, то, принаймні, бажано бути максимально уважним, бо безконтрольна торгівля улаштовує святковий іспит на виживання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.