Юлія Тимошенко вимагає відставки Ющенка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.12.2008 23:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6348

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликає Президента Віктора Ющенка подати у відставку через девальвацію гривні.

Таку заяву прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко зробила у п'ятницю, 19 грудня, під час виступу в ефірі програми "Шустер Live" на телеканалі "Україна".

Тема програми – “Чи є вихід?". Учасники розмови у прямому ефірі “Шустер Live" - кращі економісти, підприємці та політологи країни та прем'єр-міністр.

Курс, який ще на вчорашній день складав більше 10 грн за долар, є економічно та фінансово необґрунтований, заявила прем'єр у прямому ефірі.

"Він є таким навмисне для спекуляцій певних компаній і для певних людей. Якби я цього не викрила - курс сьогодні би був більше 12 грн за долар", сказала Ю.Тимошенко.

Прем`єр-міністр вважає, що курс пішов на спад завдяки її вчорашній заяві.

Прем'єр іронічно додала, що для стабільності гривні їй потрібно частіше проводити прес-конференції.

За її словами, в умовах нинішньої кризи був політичний план, який складався з двох частин: політичної і спроби заробити.

"Що за політичний план? Коли країна доводиться до дефолту, коли за день на кілька гривень роняють курс, коли заявляють, що всі банки доведені до межі, ввести пряме президентське правління через введення надзвичайного стану", - заявила вона.

"Я хочу сказати: поки я живу, дихаю, і буду при владі, хоч фактично і в опозиції до них красивих і гарних, я цього не допущу", - запевнила Тимошенко.

За інформацією прем'єра, в першому кварталі 2008 року при стабільному курсі 5,05 валютних вступів склали 27 млрд. доларів, а попит – 18 млрд. "… в четвертому кварталі приблизно те ж співвідношення – 23 млрд вступів, 12 млрд – попит, - тобто насправді немає жодних проблем з курсом, якщо попит і пропозиція абсолютне збалансованими".

Прем'єр вважає, що головною метою девальвації гривні було введення в державі прямого президентського правління.

"Коли країну доводять до дефолту, коли в країні заявляють про те, що всі банки підійшли до краю і їм нема чим повертати валютні кредити при такому курсі гривні… При цьому є тільки один політичний план – введення президентського правління через введення надзвичайного стану", - сказала Тимошенко.

Тимошенко нагадала, що пропонувала утворити коаліцію всіх парламентських сил. "Але прийшла тільки "Наша Україна" (яка не залежить від Президента), Литвин і комуністи".

"Завтра уряд збирається для того, щоб повністю переглянути вже у зв'язку з новими викликами всю програму наших дій. Ми завтра її затверджуємо на уряді, і на наступний тиждень виносимо в парламент. Там є і зниження податків, і всі запобіжники, які роблять доходи бюджету гарантованими", - додала прем'єр-міністр.

Також вона додала: "Ми стабілізуємо, і все, що є в бюджеті в цьому році, буде в бюджеті в наступному році. Ми не дамо не виконати ті доходи і ті видатки, які стосуються кожної людини".

"Президент країни, який сьогодні працює, щоб було чим гірше, тим краще, і заробляє на біді людей, має піти у відставку завтра, разом з головою Нацбанку", - наголосила в запалі риторики прем’єр.

"Я готова в час кризи – якщо скажуть: "цей прем'єр краще" – я готова встати і підтримати (цю кандидатуру)", - сказала Тимошенко.

Під час дискусії Тимошенко також навела аргумент: "Я тільки одна слабка жінка, а навколо стоїть стільки офіцерів (...), які сплотилися, щоб не дати довести справу до кінця".

Прем’єр-міністр також попросила Генеральну прокуратуру України перевірити обґрунтованість передачі банку "Надра" 7 млрд. грн. з випущеної Національним банком емісії у розмірі 40,3 млрд. грн.

За інформацією "Української правди", INTV


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.