У Тимошенко увірвався терпець - вона в опозиції гаранту та його клеркам

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.12.2008 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6349

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що не має намірів бути співучасником нинішньої владної команди, і переходить в опозицію до Президента України Віктора Ющенка.

Про це вона заявила сьогодні на брифінгу.

“Я чітко заявляю, що я перебуваю в опозиції до таких урядовців як Президент України, голова Національного банку, до всіх злочинних угрупувань, які їх оточують. Я буду разом із країною, разом із народом України, і разом із ними боротимуся за те, щоб в Україні таких явищ не було», - сказала Тимошенко.

Тимошенко наполягатиме на тому, щоб парламент розглянув питання про відставку керівника Національного банку України без відповідного подання Президента.

Юлія Тимошенко повідомила, що підніматиме питання про заслуховування у вівторок-середу звіту парламентської тимчасової слідчої комісії та за підсумками звіту внесення на розгляд ВР питання про звільнення Володимира Стельмаха з посади керівника Національного банку України. «Звільнення Стельмаха має відбутися або з поданням Президента, або без подання Президента. І якщо Президент не зробить такого подання – це буде свідченням того, що вони одне угрупування», - заявила Тимошенко.

«Потрібно термінового звільняти голову НБУ і все Правління, тому що вони є невід’ємною частиною всіх цих корупційних і злочинних оборудок», - зазначила Юлія Тимошенко.

Окрім того, за її словами, уряд наполягатиме на терміновому прийнятті парламентом законопроектів щодо стабілізації ситуації у банківській системі. За словами Тимошенко, такими законопроектами передбачається позбавити НБУ права здійснювати непрозорі процедури на валютному ринку.

Тимошенко заявила, що сьогодні звернеться до міжнародної неурядової організації Global Witness для проведення незалежного розслідування щодо спекулятивних дій на валютному ринку України.

При цьому вона нагадала, що уряд вже звертався до цієї організації, коли була необхідність провести незалежне розслідування із зловживань навколо "Росукренерго” та причетності до них Дмитра Фірташа, за результатами якого підтвердилися всі заяви відносно того, що "Росукренерго” є найбільш корумпованою структурою-посередником між Росією і Україною і руйнувала ринок природного газу в Україні.

"Зараз та сама людина, і та сама група стоїть на чолі макрофінансових оборудок і макрофінансових махінацій”, - наголосила Юлія Тимошенко. Вона повідомила, що вже сьогодні направить розгорнутий звіт до Global Witness про те, що відбувалося з курсоутворенням в Україні.

Юлія Тимошенко також повідомила, що паралельно направить всі необхідні матеріали до Генеральної прокуратури та СБУ, однак на об’єктивне розслідування не сподівається, бо переконана що ці структури "кришуються Президентом”.

Тимошенко сьогодні вперше публічно пожалкувала, що підтримала Ющенка на виборах 2004 року. “Мені дуже шкода, що та людина, я маю на увазі Президента країни Ющенка, за якого я стояла на всіх помаранчевих майданах, агітувала і переконувала людей як за чесного і морального політика, а він сьогодні опустився до такого рівня, що навіть соромно називати його прізвище”, - пояснила вона.

На думку Тимошенко, тільки публічне оприлюднення інформації про такі афери дозволить Україні очиститися від таких людей.

«Мовчання – це практично співучасть в усіх цих процесах. Я співучасником таких речей не буду», - заявила вона.

Замість післямови. Для тих, хто призабув, нагадаємо, що завдяки тому, що у 2004 році Тимошенко повела людей, які зібралися на Майдані, блокувати Адміністрацію Президента та Кабмін, стався злам і номенклатуру Кучми переміг народ, який привів до влади Президента Ющенка. Ми пам'ятаємо також, що у той день тисячі людей із самого ранку зібралися на Майдані і цілий день чекали бодай якогось представника штабу кандидата у Президенти Ющенка. Сам він з'явився увечорі і, подякувавши людей за підтримку, запропонував розійтися по домівках. Якби тоді люди послухали Ющенка а не Тимошенко - ніякого Майдану просто не було б.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.