Під Києвом зібралося 10 тис. вантажівок

Автор/джерело -  © «Дєло»



Дата публiкацiї - 8.08.2006 13:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=635

З учорашнього дня Київська міськадміністрація обмежила рух вантажівок по столиці в години пік. При цьому муніципалітет не передбачив місця, де має відстоюватися транспорт. Уже вранці 7 серпня на під`їздах до Києва утворилися значні пробки.

За попередніми даними, у них опинилося більше 10 тис. машин.

Операція, яка отримала умовну назву «Жезл», почалася о 6 ранку. На в'їзді в місто водіїв вантажного автотранспорту чекали спецпатрулі, до складу яких входили представники адміністрації та ДАІ. Патрульні проводили «роз'яснювальну бесіду» про обмеження руху по місту в денний час.

«Сьогодні одній з наших машин було відмовлено у в'їзді в місто. На Одеській трасі її зупинив працівник ДАІ і змусив змінити шлях і проїхати по Окружній дорозі», - розповів Михайло Уманець, власник підприємства-перевізника вантажів, що працює під маркою Renault-Trucks. За словами підприємця, машина проїхала зайві кілька кілометрів. «І якщо уявити, що кожну нашу машину будуть змушувати намотувати зайвий кілометраж, це може відбитися на фінансовому стані компанії», - припускає він. Перевізник також не виключив, що замовники можуть штрафувати транспортників за затримку доставки товару.

У свою чергу, заступник столичного міського голови Іван Салій пояснює, що Київ почав застосовувати першочергові заходи для зменшенню заторів на дорогах, один з яких - обмеження руху вантажівок. «Ми повідомимо кожному водієві, що відтепер їздити можна тільки по Окружній дорозі через Південний або Московський мости», - сказав він.

Представники ДАІ свою причетність до обмеження руху в столиці заперечують. «Це рішення міськадміністрації, і ми його не коментуємо», - сказав Олександр Ковалевський, старший інспектор відділення профілактичної роботи ДАІ Києва. За його словами, представники інспекції тільки контролюють дотримання правил дорожнього руху. Ковалевському вторить начальник прес-центру МВС Ігор Гавриленко: «Питання індіанця шерифа не хвилюють. Міськадміністрація сама приймає якісь рішення, нехай сама за них і відповідає».

Однак представники міськадміністрації запевнюють, що рішення з ДАІ було погоджено. За визнанням чиновників, планується, що пропуск у місто буде проводитися за спецперепустками, які будуть оформляти саме Державтоінспекція. «Вартість оформлення перепустки буде залежати від терміну дії та кількості процедур (розробка маршруту, узгодження в ДАІ)», - розповів Іван Новохацький, заступник начальника головного управління транспорту.

За його даними, 90% послуг відносяться до ДАІ, затверджений тариф за них - 86 грн. «Разом з нашими послугами це обійдеться в 180 грн. Це одноразовий пропуск на одну добу, а якщо оформляти на квартал - те це буде коштувати 400 грн.», - пояснив Новохацький.

Важкий транспорт не пустять через Дніпро

Відповідно до розпорядження Київської міськадміністрації від 10 липня, з 7.00 до 10.00 і з 16.00 до 20.00 для вантажівок (вантажопідйомністю понад 2,5 тони - прим. "Аратти") будуть закриті всі переправи через Дніпро. За інформацією співробітників Асоціації міжнародних автоперевізників, у цей час через мости проходить близько 2,5 тис. одиниць вантажного транспорту. Тільки по Південному мостовому переходу в годину пік проїжджає близько 9 тис. автомобілів. Серед них порядку 800 машин - великовантажні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.