У російському Владивостоку за вихідні затримали понад 60 учасників акцій протесту (відео)

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 22.12.2008 08:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6352

В результаті двох акцій протесту, що пройшли у Владивостоку в минулі вихідні, було затримано 61 людину, шістьох учасників акцій протесту узяли під арешт на шість діб.

Як пояснили в прес-службі УВС Примор'я, 26 протестуючих було затримано в суботу, інші 35 чоловік були затримані в неділю. Відносно затриманих збуджені адміністративні справи по статтях 20.18 і 20.2 КОАП РФ - блокування транспортних комунікацій і порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу.

У затриманні учасників демонстрацій, пише газета "Комерсант" в понеділок вранці, брали участь бійці підмосковного ОМОНу "Зубр", яких було спеціально направлено до Владивостока для придушення безладів. За словами очевидців, співробітники "Зубра" били протестуючих і силою "заштовхували" їх в міліціянтські автобуси.

Крім того, пише газета, були затримані знімальні групи кількох центральних телеканалів - ВДТРК, "Першого каналу", НТВ, ТВЦ і "П'ятого каналу". В ході затримання операторові японської телекомпанії NHK Миколі Унагаєву розбили камеру, а його самого "кинули у фургон догори ногами".

Також бид затриманий місцевий депутат Микола Марковцев, якого незабаром відпустили на прохання місцевого міліційного керівництва.

Шістьох учасників акцій протесту у Владивостоку узяли під арешт на шість діб.

Нагадаємо, що акції протесту почалися у кількох містах Росії після того, як 10 грудня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін підписав ухвалу уряду про підвищення митних зборів на іномарки. Згідно ухвалі, нові мита на іномарки вступлять в силу вже 1 січня 2009 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.