Завтра профспілки імені Партії регіонів будуть протестувати

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 22.12.2008 16:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6358

Початок акції протесту Федерації профспілок України, запланований на 10:00 23 грудня 2008 р., не має на меті відставки уряду.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції голова ФПУ, нардеп від Партії регіонів Василь Хара.

За його словами, профспілки незадоволені невиконанням норм Генеральної угоди між профспілками, Кабінетом міністрів та роботодавцями. "Роботодавці замість того, щоб поділитися частиною прибутків з робітниками, звільняють їх і відправляють у неоплачувані відпустки", - заявив Хара.

За його словами, якщо уряд буде виконувати вимоги профспілок, то ФПУ згодна іти на певні поступки. "Якщо вони будуть робити, то ми будемо складати графік реалізації (вимог профспілок), найбільш прийнятний для реалізації з боку Кабінету міністрів і роботодавців", - підкреслив голова ФПУ.

Він наголосив, що якщо Кабмін не буде виконувати вимог учасників акції, то ФПУ буде змушена іти на більш жорсткі заходи аж до проведення масових страйків. І тоді ФПУ буде вимагати відставки уряду, але про це поки не йдеться, наголосив Хара.

Також він вважає, що у випадку невиконання вимог ФПУ "пік весняного наступу" відбудуться 1 травня 2009 р. Хара зазначив, що ФПУ дає владі термін до кінця лютого 2009 р. на виконання вимог учасників акції. Він підкреслив, що у завтрашній акції планується участь близько 15 тис. осіб з усіх регіонів України, а найбільше – представників бюджетної сфери.

В.Хара категорично заперечив інформацію про виплату коштів учасникам акції. У проекті резолюції учасників акції протесту від Президента, уряду та парламенту вимагають об'єднати зусилля на подоланні кризи, від Кабінету міністрів, зокрема, з 1 січня 2009 р. запровадити гарантований державою розмір мінімальної зарплати на рівні справедливо обрахованого прожиткового мінімуму, забезпечити рівень заробітної плати, який не допустить зниження рівня життя громадян, посилити відповідальність керівників за невиплату зарплати, спрямувати зовнішні кредитні запозичення на відновлення підприємств та створення необхідної кількості робочих місць.

Від “Аратти”: за не дивним для на співпадінням, і гасла, і терміни так званого профспілкового наступу трудящих співпадають із гаслами та термінами проведення масових акції, об'явлених раніше Партією регіонів.

Втім, усе закономірно - адже ФПУ як і раніше, залишається школою комунізму та слухняним інструментом у руках так званої профспілкової верхівки, загартованої у лавах КПРС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.