В Україні пройшла народна акція протесту “Дістали!”, ініційована не політиканами

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.12.2008 18:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6359

О 12:00 на центральних вулицях Києва пройшла акція під назвою “Дістали!”. Більшість автомобілістів впродовж декількох хвилин гуділи в клаксони своїх авто.

Як повідомляється, акцію підтримали на Хрещатику, по вулиці Грушевського, а також інших центральних вулиць міста.

За словами координаторів акції, це прояв незгоди з тією політикою, яку проводить верхівка української влади, а також провідні політичні сили – БЮТ, Партія регіонів, НУ-НС, Блок Литвина, КПУ та інші.

"Хай почують крик згвалтованої країни і здригнуться, тому що це і буде той самий дзвін, який дзвонить для них", - заявляли раніше координатори акції.

В Івано-Франківську відбулася перша акція громадської непокори “Задовбали!”

О 12:00 на площі перед Білим домом в Івано-Франківську припаркувалися автомобілі і маршрутні автобуси, щоб висловити незадоволення діями влади під час економічної кризи.

На акцію зібралося декілька десятків людей. По команді організаторів водії всіх автомобілів сигналили впродовж трьох хвилин. Організував акцію Суспільний форум Івано-Франківська.

Учасники акції таким чином попереджали владу, що їм "набридло спостерігати, як руйнується життя, як набридло свавілля НБУ і власників банків і т. п". Акція тривала півгодини.

Її організатори сподіваються, що влада їх почула, оскільки сьогодні в Білому домі в Івано-Франківську проходить сесія обласної ради.

За словами організаторів, ця акція не має політичного підтексту. Вони попросили правоохоронців з розумінням віднестися до того, що автомобілі припарковані в недозволеному місці.

Акцію “Дістали!” активно підтримали мешканці Дніпропетровська і Одеси.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.