Товари з докладнішим описом продаються краще

Автор/джерело -  © АМІ-ТАСС



Дата публiкацiї - 22.12.2008 22:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6361

Покупці вибирають товари з більш докладнішим описом, з’ясували соціологи. Рішення про покупку багато в чому залежить від наявності додаткової інформації про основні параметри і специфікацію товару.

Рішення про покупку багато в чому залежить від наявності додаткової інформації про основні параметри і специфікацію товару

Багато товарів заманюють покупців сучасними технологіями: більше мегапікселей для фотокамери, потужніша стереосистема, високий дозвіл телевізійного екрану. Психологи з'ясували, що споживачі в значній мірі орієнтуються саме на кількісні характеристики продукції, навіть якщо їм не потрібні запропоновані функції або вони не розуміють їхнього призначення.

Рішення про покупку багато в чому залежить від наявності додаткової інформації про основні параметри і специфікацію товару, з'ясували китайські експерти Шанхайського університету Чжао Тонг та їхны американські колеги з університету Чікаго.

Протягом п'яти різних експериментів дослідники просили учасників вибирати між двома варіантами цифрових фотоапаратів, мобільних телефонів, рушників, картопляних чіпсів і кунжутного масла. В кожному випадку більшість людей вибирали той товар, який володів докладнішим описом про якість, склад і методи використання, відмітили фахівці.

За словами соціологів, результати дослідження пропонують як теоретичну, так і практичну інформацію про те, яким чином формуються переважливе рішення людей стосовно вибору тої чи іншої покупки. Також висновками можуть користуватися маркетологи, щоб вплинути на рішення споживачів, і самі споживачі тепер знають, як протистояти подібній дії, додають психологи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.