Бюджетні пристрасті. Парламент не буде змінювати процедуру ухвалення бюджету

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 23.12.2008 13:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6363

Верховна Рада відмовилася включити в сьогоднішній порядок денний проект постанови № 3534 про зміну процедури розгляду та ухвалення проекту державного бюджету на 2009 рік і деяких законів, які забезпечують його збалансованість.

За включення проекту до порядку денного проголосувало 224.

Категорично проти розгляду цього проекту виступила фракція Партії регіонів.

«Абсолютна більшість депутатів в очі не бачили цього бюджету, а його як кота в мішку вкинути в зал після обіду і прийняти за скороченою процедурою у четвер в другому читанні!», - обурився народний депутат від ПР Михайло Чечетов.

Окрім цього, проти розгляду зміни процедури ухвалення держбюджету виступив і депутат Павло Жебрівський від фракції блоку «Наша Україна - Народна Самооборона».

На його думку, Рада не може змінювати процедуру розгляду законопроекту, який навіть не зареєстрований у парламенті.

Народний депутат від БЮТ Валерій Камчатний проектом постанови №3534 запропонував парламенту на засіданні 23 грудня прийняти у першому читанні, а 25 грудня прийняти в цілому пакетом державний бюджет на 2009 рік і ще 13 законопроектів, які мають забезпечити збалансованість держбюджету.

Проект бюджету на 2009 рік учора ввечорі було ухвалено на засіданні уряду. Наразі підтверджень, що тираж документу отримали нардепи - немає. Між тим, за нормальною логікою, варто було б виділити щонайменше одну добу, аби народні обранці прочитали хоча б вступну частину пакету документів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.