Наливайченко стверджує, що тільки за цей рік знешкоджено більше двох сотень терористів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.12.2008 14:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6365

Співробітники Служби безпеки України в цьому році виявили та запобігли 246 спробам терористичних актів.

Про це повідомив в. о. голови Служби безпеки Валентин Наливайченко в інтерв'ю Національної радіокомпанії України.

За його словами, боротьба з тероризмом є одним із пріоритетів роботи СБУ. Також Наливайченко зазначив, що для громадян України 2008 рік був спокійним, що не можна сказати про СБУ. "Однак для Служби він був дуже неспокійним - 246 спробам терористичного характеру ми запобігли ще до того, як вони перейшли від спроб до реалізації", - повідомив керівник відомства.

Як повідомлялося, раніше в СБУ заявили, що Служба припинила діяльність фактично всіх радикальних структур екстремістського спрямування, які діяли в Україні та фінансувалися іноземними організаціями.

Від “Аратти”: на жаль керівник спецслужби чомусь не уточнив, яка ж держава чи держави фінасують терористичні організації в Україні. Адже, зрозуміло, що така діяльність потребує неабияких коштів.

Не відома також і реакція РНБО на цю загрозу, адже більш ніж дві з половиною сотні спроб терактів - це реальна загроза суспільству, яка потребує не тільки зусиль однієї спецслужби, а адекватної реакції держави, в тому числі - на міжнародному рівні.

І нам здається, що розкриті терористичні та екстремістські угруповання жодним чином не мають стосунку до НАТО, який дехто змальовує українцям, як агресивний блок.

Отже, ми чекаємо від державних очільників правди про те: хто, коли і за чий кошт споряджав в Україну терористів. Ми впевнені, що неоприлюднення такої інформації - спокушатиме замовників терористів до розширення їхньої діяльності, що, врешті, реально може спричинити тяжкі наслідки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.