Чи постраждають прибічники помаранчевих?

Автор/джерело -  © РКМ



Дата публiкацiї - 8.08.2006 14:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=637

Громадська партія ПОРА розповсюдила заяву Андрія Юсова, в якій попереджає, що в найближчі часи можливі утиски громадян, які в революційний період підтримували Ющенка.

«Одним з основних напрямків функціонування нової громадянської опозиції має стати правозахисна діяльність» – переконаний член політради Громадянської партії ПОРА Андрій Юсов.

„Найближчим часом, з боку нової влади, слід очікувати утисків громадян, які найбільш активно виявили себе прибічниками помаранчевої революції. Такі утиски можуть виявлятись в тій чи іншій формі й найбільше від такої політики можуть постраждати, передусім, південні та східні області країни, де демократична громадськість і так була в меншості, а зараз ще й опинилась в помаранчево-блакитному владному оточенні.” – повідоляється в заяві.

Як приклад, приводиться ситуація, що склалась в Харкові, де за правління регіонала Добкіна, місцевий громадський актив, зокрема інтелігенція та середній бізнес, опинились в публічній ізоляції.

„Вже відомі факти, що найбільш «гарячі голови» з Партії Регіонів зараз формують т.зв. «чорні списки», до яких вносять тих, хто в революційний період підтримував Ющенка. Це є вкрай негативним явищем для становлення громадянського суспільства, адже всі ми пам’ятаємо як це було два роки тому.”

ПОРА остерігається, що при нинішньому становищі у владі, силовики будуть спостерігати за цим крізь пальці.

«Тому дієвою протидією цим утискам може стати самоорганізація громадян.» - наголошує Андрій Юсов. – «Нова громадянська опозиція має докласти всіх зусиль, щоб жоден, хто публічно підтримував демократичний вибір в 2004-2006 роках не відчув себе кинутим. Задля цього в першу чергу необхідно посилювати співпрацю з міжнародними правозахисними інституціями та надавати підтримку вітчизняним незалежним медіа».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.