Кому війна, а кому .... Тимошенко оприлюднила факти нових махінацій

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.12.2008 16:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6372

Національний банк під прикриттям Президента України продовжує афери з курсом гривні щодо долара США.

Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила сьогодні на брифінгу.

Юлія Тимошенко відзначила, що НБУ чинить такі цинічні дії, незважаючи на оприлюднення нею минулого тижня схем обвалу гривні. Прем’єр-міністр заявила, що кроки Президента і його оточення ведуть до колапсу в усіх галузях української економіки, та повідомила про наявність нових фактів щодо курсових зловживань, які втілюються в життя під прикриттям Глави держави.

Як зазначила Юлія Тимошенко, після її втручання в ситуацію курс гривні почав стабілізуватися, однак НБУ в свою чергу робив все для того, щоб не допустити зміцнення гривні. “По суті, з п’ятниці, після моєї конференції, минулого тижня НБУ почав працювати на утримання падіння курсу гривні… Це відбувається тому, що сьогодні Президент разом із своїм Секретаріатом і главою НБУ продовжують махінації”, - зауважила Тимошенко.

В той же час, прем’єр-міністр повідомила, що Президент і його команда підключили до таких махінацій цілу мережу комерційних банків, за якими стоїть Дмитро Фірташ – це банк “Родовід”, “Альфа-банк”, “Укргазбанк”, банк “Кліринговий дім”, “Єврогазбанк” і “Місто”. “Всього на ці банки було взято понад 4 млрд. грн. рефінансування на підставі оборудки Секретаріату Президента і пана Фірташа”, - заявила Прем’єр-міністр, додавши, що загалом НБУ виділив цим банкам понад 11 мрлд. грн. із 40 млрд. грн., виділених на рефінансування. “Це вищий ступінь цинізму по відношенню до України”, - заявила Тимошенко

“Я хочу, щоб ви зрозуміли, які оборудки тільки через одну людину і через команду Президента пішли на руйнацію гривні і заробляння грошей”, - підкреслила Глава Уряду.

Крім того, Тимошенко повідомила, що перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов у понеділок, 22 грудня, намагався на засіданні Правління НБУ домогтися прийняття рішення щодо виділення банку “Надра” ще 2,5 млрд.грн. як рефінансування. “Члени правління виступили публічно проти такої пропозиції”, - повідомила прем’єр-міністр.

Водночас, Тимошенко сподівається, що Верховна Рада України найближчими днями проголосує комплексний законопроект, який дозволить стабілізувати ситуацію в банківській сфері.

За словами прем’єр-міністра, такий законопроект розроблений Урядом разом з представникам національної банківської системи за участю народних депутатів. “Думаю, що сьогодні-завтра цей закон буде проголосований. Я думаю, що для цього вистачить голосів”, - зазначила Тимошенко.

За її словами, законопроект містить збалансовані пропозиції, які стосуються і врегулювання ситуації в банківській сфері, і врегулювання ситуації між клієнтами банку і банками: “Це мусить бути збалансований законопроект, який не зруйнує ні інтересів людей, ні інтересів реального сектора економіки, ні інтересів банківської системи”. - наголосила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.