У Євпаторії вибухнула п’ятиповерхівка. Є жертви, під завалами - до 80 чоловік (фото)

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.12.2008 02:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6379

У кримському місті Євпаторія в середу ввечері стався вибух в житловому будинку, є жертви. Їхнє число уточнюється.

Пошкоджено, а точніше, зруйновано вщент два під'їзди п'ятиповерхового панельного будинку ("чешка") по вул. Некрасова, 67.

За даними Кримського управління МНС, трагедія відбулася близько 22:00 за київським часом. Попередня причина інциденту - вибух газових балонів під час ремонтних робіт.

Всього, на цей час, з-під завалів врятовано 16 осіб. Крім того, також витягнуто тіло загиблої жінки. У числі врятованих п'ять поранених (один постраждалий з пошкодженнями важкого ступеня, троє - середнього і один - легкому ступеню тяжкості). Врятовано також двоє дітей.

Як повідомили журналстів представники євпаторійського відділення "швидкої допомоги", до них вже почали поступати тіла загиблих, проте їхнє число не називається.

За словами глави МНС України Володимира Шандри, який вилетів на місце НП, під завалами житлового будинку можуть знаходитися від 40 до 80 чоловік. "В результаті вибуху зруйновано два крайні під'їзди будинку – це близько 40 квартир", - розповів міністр.

"У будинку навпроти з підвалу - спалах, потім вибух. Коли пил розсіявся - стало чутно стогони людей. Люди страшно кричали", - так свідки описують вибух в Євпаторії.

У зруйнованих двох під'їздах зареєстровано 64 людини, при цьому невідомо, скільки людей знаходилося в будинку на момент події. У зоні ураження вибухом опинилося 35 квартир.

Наразі співробітники МНС продовжують евакуацію жителів з решти під'їздів аварійного будинку. Їх розміщують в санаторіях міста. Всього в будинку - шість під'їздів.

На розборі конструкцій працюють три автокрани і п'ять аварійно-рятівних спецавтомобілів. Для запобігання можливому спалаху, на чергування поставлено п'ять пожежних машин. Крім того, до місця катастрофи виїхали 12 автомобілів "швидкої допомоги". Зараз там працюють 70 рятувальників МНС, 150 чоловік особового складу внутрішніх військ і міністерства оборони України.

Керівництво по проведенню рятувальної операції узяв на себе начальник Головного управління МНС України в Криму, генерал-майор служби цивільного захисту Олександр Мазілін.

У зв'язку з подією створена урядова комісія з вивчення обставин на чолі з першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим, яка вилетіла на місце трагедії, повідомили в прес-службі Кабінету міністрів України.

За матеріалами інформагенцій




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.