Торгівля через офшори не втрачає популярності

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 25.12.2008 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6381

У 2008 році через офшорні зони було здійснено експортних операцій на суму 3,64 млрд. гривень.

Про це повідомила прес-служба Державно митної служби.

Згідно повідомлення, експортні операції через офшорні зони здійснювали 262 суб’єкти господарювання України.

Зокрема, найбільші обсяги експортованої продукції направлялись на адреси компаній, зареєстрованих в офшорних зонах Британських Віргінських островів – на суму 3,47 млрд.грн.; Гібралтару - 106,7 млн.грн; Белізу -25,7млн.грн.; Багамських островів - 7 млн.грн.

Також повідомляє прес-служба, як свідчить аналіз копій вантажно-митних декларацій, переважно фактичним отримувачем - нерезидентом виступає інша країна, ніж та, з якою українським підприємством було укладено угоду.

Крім того, встановлено, що з початку року 68 суб’єктів господарювання України (резиденти) здійснили імпортні операції через фірми, зареєстровані в офшорних зонах, на загальну суму 64 млн. гривень.

Основними постачальниками (імпортерами) продукції із офшорних зон виступають компанії Ліберії – на загальну суму – 41,8 млн.грн., Багамських островів – 7,65 млн.грн; Белізу - 4,96 млн.грн; Британських Віргінських Островів – 2,78 млн.грн, Бахрейну – 2,12 млн.грн..

Нагадаємо, на сьогодні в Україні особлива система оподаткування розповсюджується тільки на імпортні операції з офшорами. Згідно з діючим законодавством, у склад валових витрат підприємств включається лише 85 відсотків видатків на оплату товарів, робіт, послуг, імпортованих з офшорів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.