Сьогодні в Україні - день жалоби

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.12.2008 09:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6388

У зв’язку з трагедією, що сталася 24 грудня в Євпаторії, Президент України Віктор Ющенко підписав Указ «Про оголошення в Україні дня жалоби».

Живими з-під завалів витягли 21 особу

Згідно із указом Президента, у цей день необхідно опустити державні прапори на будинках і будівлях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємствах, установах і організаціях.

Крім того, необхідно відмінити розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни в програми теле-і радіопередач.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення попросила внести зміни в програми теле-і радіопередач у зв'язку із вибухом житлового будинку в Євпаторії

За останніми даними, загальна кількість загиблих у результаті вибуху в житловому будинку досягла 27 осіб, повідомили в МНС Криму сьогодні зранку.

За словами начальника Головного управління МНС України в Криму Олександра Мазиліна, за минулу ніч рятувальники дістали з-під завалів ще два тіла загиблих. Крім того, знайдено тіло ще одного загиблого, його зараз витягують.

За словами Мазиліна, 26 тіла повністю впізнано, з них троє дітей 3, 5, 10 років. Серед загиблих є цілі родини, в тому числі одна сім'я з п'яти чоловік.

Крім того, за його словами, 21 особу витягли з-під завалів живою, з них п'ятеро знаходяться в лікарнях, четверо в євпаторійських (зі середньою та легкою важкістю пошкоджень), ще одного з важкими ушкодженнями доставлено в одну з лікарень Сімферополя.

Рятувальники завершують розчищати завали на рівні підвалів під зруйнованими під'їздами, тому, за їхніми словами, ймовірність знайти живими людей або тіла зараз не дуже велика.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.