Бюджетні пристрасті. У парламенті формується ширка?

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 26.12.2008 12:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6390

Верховна Рада України знову не підтримала у першому читанні і в цілому, як закон, державний бюджет України на 2009 рік.

“За” проголосувало 219 (при необхідних 226) із 425 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Не голосувала у повному складі фракція Комуністичної партії України, з фракції Партії регіонів проголосував «за» один народний депутат. Із фракції БЮТ проголосували 155 народних депутатів, з фракції НУ-НС – 43. Фракція Блоку Литвина в повному складі проголосувала за проект бюджету.

Під час виступу перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Тучинов, який закликав народних депутатів ухвалити проект бюджету, зазначив, що неможливо збільшувати бюджет безмірно, врахувавши всі пропозиції народних депутатів України.

За його словами, було зроблено все, щоб максимально передбачити пропозиції депутатів у законопроекті. «Так, бюджет важкий, але він реальний», - сказав Турчинов. Він підкреслив, що «неприйняття бюджету - це ще одне свідчення, що політична і економічна стабілізація в Україні під знаком питання».

Нагадаємо, що вчора, 25 грудня, у Верховній Раді не вистачило трьох голосів для прийняття бюджету-2009. «За» проголосували 223 народних депутатів із 435.

На голосування парламентаріям ставилася пропозиція Комітету ВР з питань бюджету щодо одночасного голосування за бюджет-2009 і в першому читанні, і відразу в цілому.

Від “Аратти”: застосовуючи методу визначення більшості у парламенті від СП, можемо сміливо стверджувати, що у ВР де-факто сформувалася нова більшість - ширка, бо у неї увійшли: ПР, КПУ і пропрезидентська частина НУ-НС.

Отже, вихдячи із результатів голосування за держбюджет можемо також стверджувати, що нвоутворена ширка є спільнотою професіональних лохотронщиків, які втюхують виборцеві, що нібито піклуються виключно про нього, але насправді - відбувається протилежне. Вже навіть сліпому й глухому помітно що:

- нашоукраїнці й регіонали фактично об'єдналися, в тому числі ідеологічно (хоча ніхто із нас не в курсі, яку ідеологію сповідують ці партії - Аратта);

- нашоукраїнці й регіонали озвучують абсолютно узгоджені і за змістом абсолютно індентичні оцінки поточних подій, в тому числі - ставлення до тактичних і стратегічних питань державної політики;

- голосування НУ і ПР у парламенті відбуваються за домовленістю і координуються із єдиного центру ( не плутати із ватагою Балоги із такою ж назвою - Аратта).

Що ж стосується КПУ, то комуністи, насправді, завжди були антинародною, облудливою, злочинною організацією і ніколи не захищали інтересів людини-виборця. Натомість комуністи завжди готові захищати інтерес криміналу та великого капіталу, які, власне, у нашій країні, мало чим відрізняються.

Наразі їхнє голосування за провал бюджету на наступний рік чітко вказує, хто саме зацікавлений у поглиблені кризи в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.