Названа причина трагедії в Євпаторії

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 27.12.2008 23:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6393

Вибух у будинку в Євпаторії, 24 грудня, стався внаслідок контакту газу з паливно-мастильними матеріалами.

Про це повідомив у суботу на засіданні уряду голова урядової комісії, перший віце-прем’єр України Олександр Турчинов.

Як повідомлялося, під час розчищення завалів у підвальному приміщенні було знайдено 12 балонів, зокрема з киснем, ацетиленом і з газом для зварки.

Як стало відомо, з попереднього висновку комісії, в результаті розгерметизації балонів підвал наповнився вибухонебезпечною газовою сумішшю, яка вступила в реакцію з паливно-мастильними матеріалами і вибухнула.

У свою чергу, Олександр Турчинов зазначив, що представники місцевої влади намагалася дезінформувати рятувальників, стверджуючи, що в підвалі немає балонів.

Як повідомлялося, уряд ініціює порушення кримінальної справи проти керівників місцевих господарських підрозділів, що допустили функціонування майстерні у житловому будинку.

"Фактично після вибуху змістилися на декілька сантиметрів панелі. Це і призвело до того, що побудований у 1960-х рр. панельний будинок склався, як сірникова коробка", - зазначив перший віце-прем’єр.

Як повідомлялося, сьогодні, 27 грудня жителі Євпаторії і рятувальники вшанували пам’ять 27-ми загиблих у результаті вибуху будинку №67 по вулиці Некрасова.

Нагадаємо, Президент Віктор Ющенко оголосив п’ятницю, 26 грудня днем жалоби за загиблими у результаті вибуху в Євпаторії.

Раніше, 26 грудня о 17:00 в Євпаторії на вулиці Некрасова, 67, рятувальники МНС завершили усі роботи з розчищення завалів у зруйнованому вибухом будинку. Загалом загинуло 27 осіб, серед них - троє дітей. Співробітники МНС врятували 21 жителя будинку.

Від “Аратти”. Відкрите запитання до влади, - а що робити з іншими панельними будинками, якими масово забудовувалися міста в 60-х роках і проектний термін їхньої експлуатації - 50 років, вже доігає кінця? З подібних будинків "чешського проекту", які можуть скластися як картковий будиночок від малопотужного вибуху чи землетрусу, наприклад у Києві, утворені цілі масиви? І що зберігається в їхніх підвалах, чи квартирах, перетворених на виробничі приміщення, - відповідь на це питання вам сьогодні не дасть ніхто...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.