Трагедія в Євпаторії. ГПУ відзвітувало про затриманних

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.12.2008 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6397

За підозрою у вчиненні даного злочину у порядку ст. 115 КПК України затримано директора КП “Житловик-1”, майстра технічної дільниці та газоелектрозварника.

Про це повідомила прес-служба.

Слідчо-оперативною групою, за участю працівників прокуратури, органів внутрішніх справ та Служби безпеки під час огляду місця події зафіксовано, що у підвальному приміщенні зруйнованих під’їздів будинку знаходилася слюсарна майстерня комунального підприємства «Житловик-1», де зберігалися балони з газом та з сумішшю «МАФ».

Характерне пошкодження стін будівлі саме у підвальному приміщенні надало підстави вважати, що вибух стався саме у ньому. За висновками вибухово-технічної експертизи слідів дії вибухових речовин та їх залишків не виявлено.

З метою з’ясування механізму та причин руйнування будівлі призначено проведення комплексної судової технічно-хімічно-трасологічної експертизи. У справі допитано понад 150 осіб, проведено вилучення документів вказаного комунального підприємства.

У зв’язку із вказаним 28 грудня 2008 року прокуратурою АР Крим додатково порушено кримінальну справу за ч. 2 ст.367 КК України, яку об’єднано у провадження із зазначеною вище справою.

За підозрою у вчиненні даного злочину у порядку ст. 115 КПК України затримано директора КП «Житловик-1», майстра технічної дільниці та газоелектрозварника.

Як повідомлялялося раніше, 24 грудня 2008 року ввечері в м. Євпаторія стався вибух у житловому будинку в результаті якого загинуло 27 осіб, зруйновано 34 квартири, в яких було зареєстровано 58 осіб.

Одразу ж прокуратура АР Крим порушила кримінальну справу за ст.196 КК України за фактом необережного знищення та пошкодження чужого майна, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження та загибель людей, і взяла до свого провадження.

Наразі слідство у справі триває, його хід контролюється Генеральною прокуратурою України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.