У Москві Литвин зробив Кучмі справжній подарунок - реанімував його план колонізації України

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.12.2008 17:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6400

Литвин у російській столиці сказав, що не проти здати Україну. За планом Кучми - віддавши ГТС у так званий консорціум. Тим самим він вчинив дії, що мають ознаки кримінального злочину.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що Україна та Росія мають повернутися до переговорів про створення газового консорціуму.

Про це він сказав в інтерв`ю радіостанції «Ехо Москви».

Спікер українського парламенту вважає, що газ не повинен бути політичним товаром. «Очевидно, ми повинні виходити з того, що колись у нас була єдина газотранспортна система», - додав він. За словами Литвина, «з української сторони не має демонструватися певна сервільність», потрібно думати про економічний результат.

«Очевидно, ми повинні повернутися до розмови про консорціум. Ми, очевидно, повинні повернутися до взаємних переговорів з приводу того, щоб Україна на відповідних прозорих цивілізованих підставах отримала доступ до розроблення родовища, для того, щоб цю проблему в наших відносинах зняти», - сказав Литвин.

Водночас голова Верховної Ради України наголосив, що газові питання потрібно вирішувати на рівні виконавчої влади. За його словами, «якщо ми не знайдемо спільну мову, яка буде зрозуміла, вигідна Росії та Україні, так, почнуть будувати обхідні газопроводи, і ми опинимося з цією трубою». Литвин наголосив, що в такому разі Україна та РФ «стануть дедалі більше віддалятися один від одного».

Кажучи про газовий консорціум, він зазначив, що «потрібно дуже серйозно порахувати і отримати від цього обопільну вигоду».

«Я вважаю, сама ідея – вона правильна, сама ідея потребує реанімації, а її конкретне наповнення – це робота експертів і урядів», - додав Литвин.

Від “Аратти”: натякнувши кремлівському керівництву, про свою готовність зрадити інтересам України, Ливин, тим самим дав зрозуміти, які ціності насправді сповідує. І продемонстрував, що ошукав своїх виборців на виборах до парламенту, при тому порушивши Присягу нардепа.

Що ж до балачок про міфічні вигоди від так званого консорціуму, то про це вже написано аж надто багато, щоб повторювати вчергове.

Для тих хто призабув, нагадаємо, що за домовленістю Президентів Кучми і Путіна, було створено товарство із обмеженою відповідальністю із скороченою назвою "Газотранспортний консорціум". Статутний фонд цього ТОВ спочатку складав сміхотворну суму $1 млн. Потім, коли в Україні піднялася хвиля протесту, статутний фонд трохи збільшили, але він все одно залишився сміхотворним у порівнянні із справжньою вартістю газотранспортних мереж України.

Минулі рока наочно довели, що усі пропагандистські шоу Росії щодо побудови обхідних магістралей - не більше, ніж понти для жебраків, або ж дешеві агітки, розраховані на абсолютних невігласів. Бо жоден із цих трубопроводів просто не здатен конкурувати із українською трубою.

До речі, згідно із чинним законодавством України зміна права власності на українські ГТС чи передача їх у статутні фонди, чи аренда у будь-якому вигляді, - категорично заборонені. Отже, у Москві пан Литвин вчинив дії, які мають, щонайменше, ознаки кримінального злочину, а саме - перевищення посадовою особою своїх службових повноважень, яке може мати тяжкі наслідки.

У зв'язку із цим ми, виборці, вельми хотіли б отримати від компетентних органів публічну правову оцінку дій зазначеної посадової особи держави. Чи для пана Литвина Закон не писаний?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.