В соціальних мережах передається настрій

Автор/джерело -  © Соціальна мережа “Українці”



Дата публiкацiї - 5.01.2009 08:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6412

Настрій може передаватися від людини до людини не тільки в реальному житті, але і в житті віртуальному.

На минулому тижні British Medical Journal провів цікаві дослідження в області психології користувачів соціальних мереж. Особливо цікаві результати аналізу "передачі щастя" серед користувачів різних соціальних ресурсів. Виявляється, що настрій може передаватися від людини до людини не тільки в реальному житті, але і в житті віртуальному.

Більше всього на користувача діє настрій друзів з соціальної мережі — якщо щасливий сторонній користувач, це робить набагато менший вплив, чим щастя друга. Загалом, подібна тенденція має місце і в житті, звичайно, не тільки у віртуальному. Якщо у одного користувача гарний настрій, він передається іншому, від нього — третьому, і так далі, по ланцюжку. У результаті утворюються навіть окремі кластери користувачів з гарним настроєм — вони, як правило, досить близькі один одному в межах одного ресурсу.

Щастя одного користувача поступово асоціюється в середовищі і інших користувачів — подібний метод дії такий сильний, що може торкнутися декількох десятків чоловік. Загалом, подібний же вплив надає і поганий настрій.

Насправді, зміна настрою одного користувача може впливати на психологічний стан цілого кластеру користувачів в межах однієї і тієї ж соціальної мережі. Загалом, західні фахівці рекомендують спілкуватися в Мережі з оптимістами, які можуть передавати власний заряд бадьорості і гарного настрою іншим.

Не забуватимемо і про власний настрій — якщо він хороший, то чом би не поділитися ним з іншими користувачами? А якщо поганий — краще тоді взагалі ні з ким не спілкуватися, поки все не повернеться на свої місця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.