ЄС не переймається лементом із Москви

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 5.01.2009 15:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6416

Єврокомісія не виявила відчутних порушень в постачаннях російського газу через територію України.

Про це повідомляє агентство Ассошийетед Прес з посиланням на заяву прес-секретаря єврокомісара по енергетиці Андріса Пієбалгса Ферран Таррадельяс Еспуні.

За його словами, є "деякі порушення", але жодних крупних проблем немає.

Натомість представник Європейської комісії, головного виконавського органу Євросоюзу, заявляє також, що немає ризиків дефіциту газу для кінцевих споживачів і що промисловість також продовжує отримувати російський газ.

З 1 січня, у зв'язку із закінченням терміну контракту, "Газпром" припинив постачання газу в Україну. При цьому Росія продовжує постачати газ у Європу. Україна, у свою чергу, заявляє, що повністю виконує зобов'язання по транспортуванню російського газу, але, за російськими даними в Чехії, Туреччині, Польщі, Угорщини, Румунії, Болгарії і Греції вже відмічено зниження обсягів постачань газу через територію України.

"Газпром" заявляє, що Україна здійснює його несанкціонований відбір. Українська сторона заявляє, що використовує лише технологічний газ, необхідний для прокачки. Український нафтогаз також заявив, що Росія свідомо недодає обсяги газу на експорт, аби створити негативне враження про Україну.

За матеріалами закордонних інформагенцій


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.