Чиновницький рекет і клептоманія - реальна загроза громадянам

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.01.2009 16:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6417

Сьогодні відбулася перша в цьому році акція непокори громадян. Їх насправді дістали нахабні й безкарні місцеві клептомани-чиновники.

У Херсоні з 11:00 до 13:00 300 жителів багатоквартирного будинку перекривали одну з головних транспортних артерій міста – Бериславське шосе.

Будинок, в якому жмешкають ці люди, з 31 грудня минулого року залишається без електро-, водопостачання і опалювання.

У останній день 2008 року через аварію (прорив системи опалення) в підвалі цього 9-поверхового шестипід'їздного будинку, де мешкає близько півтори тисячі громадян, відбулося коротке замикання в електрощитовій. Внаслідок цього щитова повністю вийшла з ладу, і будинок залишився без електрики, води q тепла.

Всі звернення людей у комунальні служби залишилися безрезультатними, тому вони вирішили перекрити одну з важливих транспортних магістралей міста - Бериславське шосе, через яке проходить сполучення з Таврійським мікрорайоном.

На місце події прибули співробітники міліції і комунальних служб міста, але міліції не вдалося умовити людей, вони продовжували перекривати шосе, з-за чого виникали суперечки з водіями.

Пізніше туди прибув керівник міськжитлооб'єднання, який пообіцяв вирішити це питання, і задіяв до робіт аварійну бригаду ЖЕКу. Проте, через відсутність у міста коштів мешканці будинку вимушені збирати по 100 грн. з кожної квартири на заміну щитової.(!)

Після спілкування з чиновником близько 13:00 люди розійшлися, проте активісти акції повідомили, що якщо питання по забезпеченню комунальними послугами не буде вирішено, вони знову перекриють дорогу на більш тривалий час.

Від “Аратти”: Нас аж зовсім не здивувала ні ця аварійна ситуація, ні брутальне порушення Конституції та чинного законодавства України щодо півтори тисячі громадян.

Адже, навіть якщо всі квартири цього будинку є приватною власністю, то комунікації і технічні приміщення разом із устаткуванням є комунальною власністю, за стан якої несе пряму відповідальність ЖЕК. Громадяни сплачують щомісяця за так звані “комунальні послуги” у вартості яких враховані витрати на експлуатаційні обслуговування та ремонт усіх комунікацій будинку. Отже, якщо у місцевому комунгоспі не виявилося грошей на поточні ремонти та підтримання комунікацій у безпечному стані, - то гроші громадян просто вкрали. Ми так стверджуємо тому, що гроші ніколи безслідно не зникають, не випаровуються й не розчиняються. Проте, громадські гроші мають національну властивість - перетікати у кишені слуг народу.

Між тим, зазначена аварія, яка безперечно сталася з вини ЖЕКу, є подією, що кваліфікується чинним законодавством як кримінальний злочин, оскільки становить реальну загрозу життю та здоров'ю громадян.

От тут винакає питання до Генерального прокурора Олександра Медведька: чи є у м. Херсоні прокурор? Бо саме йому, відповідно до чинного законодавства, належало негайно відреагувати та вжити процесуальних кроків. Тим більше, що посадова особа комунального господарства дозволила собі другий злочин - здирництво з громадян, які опинилися, з його провини, у безпорадному стані. Невже в українському місті Херсоні замість української влади вже діє кримінально-чиновницька?

Ми із нетерпінням чекаємо публічної відповіді на наші запитання. І принагідно нагадуємо, що публікація інформації у ЗМІ - є достатньою підставою для порушення кримінальної справи за наведеними в ній фактами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.