Українські урядовці підозрюють Москву у кришуванні РУЕ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.01.2009 18:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6429

Мінпаливенерго та НАК “Нафтогаз” запідозрили росіян у тому, що увесь спектакль, який триває навколо газового крантику улаштовано із метою зберегти “стратегічного” посередника РУЕ.

“Вся ситуація, яка сьогодні склалась в сфері газових взаємовідносин між Україною та Російською Федерацією може бути викликана намаганнями повернути на газовий ринок України таких посередників як RosUkrEnergo та УкрГазЕнерго”. - говориться у заяві українських урядовців.

В уряді вважають, що відкат у минуле - просто неможливий. “Уряд України, Мінпаливенерго та НАК „Нафтогаз-України" за будь-яких умов не допустять спроби залучення посередників та повернення непрозорих, корупційних відносин, що супроводжували діяльність вищезгаданих посередницьких структур в системі газозабезпечення України”. - наголошується у заяві.

Українська сторона на переговорах, які поновляться завтра у Москві буде принципово відстоювати позицію, закрімлену у Міжурядовому меморандумі, підписаному восени минулого року. "Уряд України, Мінпаливенерго та НАК „Нафтогаз-України" будуть продовжувати наполягати на встановленні прямих, прозорих та прогнозованих взаємовідносин в газовій сфері безпосередньо між НАК „Нафтогаз-України" та ВАТ „Газпром". - говориться у заяві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.