Парад технологій твердотільних накопичувачів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.01.2009 18:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6437

Компанія Samsung розробила стогігабайтний SSD-накопичувач, призначений для установки в сервери. Флеш-накопичувачі Intel і Toshiba вже надішли у продаж.

Він "заточений" для використання, наприклад, з додатками, що працюють з потоковим відео, повідомляє InformationWeek.

SSD-накопичувач Samsung SS805 виконаний на базі однорівневих осередків флеш-пам'яті в 2,5-дюймовому форм-факторі. Він може бути використаний замість встановлюваних в даний час в сервери вінчестерів, що працюють із швидкістю 15 тисяч оборотів на хвилину.

Новий SSD-накопичувач Samsung записує дані із швидкістю 180 мегабайт на секунду. Швидкість читання даних накопичувача складає 230 мегабайт на секунду.

Раніше компанія представила 256-гігабайтний SSD диск, зі швидкістю доступу 200 і 220 мегабайт на секунду відповідно.

В той же час, максимальна швидкість читання 256-гігабайтного SSD-накопичувача Toshiba складає 120 мегабайт на секунду, запису - 70 мегабайт на секунду. Інтерефейс - SerialATA-2 (3.0 Гб/с).

Енергоспоживання SSD-накопичувача Samsung SS805 в активному режимі складає 1,9 ватта, в режимі очікування - 0,6 ватта. Для порівняння, вінчестер із швидкістю обертання шпінделя 15 тисяч оборотів на хвилину споживає від восьми до 15 ватт енергії в робочому стані. У режимі очікування енергоспоживання такого вінчестера складає одін-два ватта.

У продаж SSD-накопичувач Samsung для серверів надійде до кінця поточного кварталу. Вартість Samsung SS805 поки не повідомляється.

Компанія Intel представила 160 Гб SSD накопичувач

Компанія Intel, як завжди, стримала свою обіцянку з приводу термінів випуску нових продуктів. Подарунком до Різдва став випуск 160 Гб накопичувача X25-m. Він виконаний в 2,5-дюймовому форм-факторі, його аналог 1,8 дюйма почне надходити у продаж в наступному місяці. Всі вони оснащені інтерфейсом SATA 3.0 Гб/с.

Згідно офіційним специфікаціям, новинка забезпечує швидкість лінійного читання в 250 мегабайт на секунду і запису в 70 мегабайт на секунду. Час випадкового доступу складає 85 мкс. Нагадаємо, такі рішення побудовані на базі пам’яті типу MLC, вироблюваної по 50-нм технологічним нормам.

Оптова ціна накопичувача Intel X25-m 160 GB складе 990 доларів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.