Відкриття вчених дозволить створити ліки від нерозділеного кохання і для посилення почуттів

Автор/джерело -  © NEWSru.ua



Дата публiкацiї - 8.01.2009 18:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6438

Кохання є складним психологічним і емоційним станом, у якому найважливішу роль відіграють особливі нейрохімічні речовини - окситоцини.

Окситоцини беруть участь на ранніх стадіях у створенні особливих стосунків між матір`ю і дитиною

З таким ствердженням виступив відомий професор з американського університету Еморі (штат Атланта), один із провідних фахівців у сфері дослідження мозку Ларрі Янг.

В опублікованій в останньому числі популярного наукового журналу Nature статті з викладом результатів своїх новітніх досліджень, Янг повідомив, що ним виявлено хімічні компоненти, які викликають почуття кохання.

Досліди показали, що у закоханої людини відбуваються значні зміни у хімічному складі низки ділянок головного мозку.

"Я не думаю, що ми зможемо повністю зрозуміти даний процес, проте любовне почуття є наслідком особливих хімічних сполук, що діють в людському мозку", - заявив Янг.

"Ці сполуки відносяться до розряду окситоцинів, які також беруть участь на ранніх стадіях у створенні особливих стосунків між матір'ю і дитиною", - зазначив він.

В результаті відкриття американського ученого з'явилася можливість створення нового класу ліків як для посилення любовного почуття, так і для швидкого лікування від нерозділеного кохання.

А зовсім нещодавно вчені зробили ще одне приголомшливе відкриття щодо кохання. Вчені з нью-йоркського університету Стоуні Брук виявили неспростовні докази існування вічного кохання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.