У Севастополі скінчився комуністичний комунальний рай. У мерії на нього бракує коштів

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.01.2009 20:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6440

У Севастополі у зв`язку з недостатнім тиском газу припинено подачу гарячої води населенню, тоді як раніше це планувалося зробити з 10 січня. І газова криза ні до чого - мерія не може розрахуватися за газ.

Про це повідомив журналістам начальник Головного управління житлово-комунального господарства Севастопольської міської державної адміністрації Владимир Хібученко.

За його словами, «ми сьогодні не добираємо газу, тому вчора було прийнято рішення припинити з сьогоднішнього дня подачу гарячої води. Тому що ми маємо одержувати 1 млн. кубометрів, а вибираємо близько 800 тис. кубів, і тиск газу достатньо низький».

Як зазначив начальник управління, останні «газові» події не можуть не позначатися на забезпеченні природним газом міста, «становище з газом достатньо серйозне». Водночас, як зазначив представник керівництва виконавчої влади міста, «у нас у Криму є свої газосховища, зокрема Глібовське, газ ми одержуємо з нього, тому той обсяг газу, який видобувається Україною, він, загалом, дозволяє забезпечити населення нашим природним газом».

Як повідомлялося раніше, 5 січня голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин заявив, що з 10 січня в Севастополі з метою економії коштів для придбання природного газу припинять подачу гарячої води населенню. Коментуючи ситуацію з газо- і теплопостачанням міста, він тоді, зокрема, сказав: «І Севастопольська ТЕЦ, і «Севтеплоенерго» на сьогоднішній день мають ліміти на газ - майже півтора мільйони кубометрів на добу, всі котельні працюють в нормальному режимі. Аварійні ситуації комунальники усували оперативно, що дозволило городянам зустріти свята в теплі. Ми відновили подачу гарячої води Але вже 10 січня це щастя закінчиться. Нам треба економити кошти на закупівлю природного газу».

Міський голова також додав, що борг комунальних підприємств за газ вже більш як 10 млн. грн., «тому завдання номер один - погасити борг і добитися виділення лімітів на другу декаду січня».

Від “Аратти”: ми, й не тільки ми, неодноразово ставили владі публічне питання: чому громадяни, які сплачують вчасно за комунальні послуги мають не отримувати те, за що сплатили гроші тільки тому, що у когось там є борги?

Адже, жоден закон України не передбачає принципу колективної відповідальності. А насправді - порядні громадяни мають, із якогось дива, страждати за чиєсь нехлюйство чи депутатський популізм. Більш того, прокуратура, яка відповідно до законодавства, має захищати права громадянина - жодним чином не реагує на брутальні дії чи бездіяльність влади.

Втім, ми переконані, що головна провина влади у тому, що у заповідній недоторканості залишається сама комуністична система так званих комунальних послуг. І на наше переконання ця система заповідна - тому, що дозволяє безкарно красти громадські кошти. Бо інкаше - державні керівники б не базікали про заощадження енергоресурсів, а надали громадянам кошти і можливість встановити високоекономічне індивідуальне обладнання для опалення та підігріву води.

Але ж ні. Заборонено. Рятівником трудового люду тодішнім прем'єром Віктором Януковичем. Бо інакше олігархи, власники колишніх комуненерго, втратять шаленні мільйони, які їм платять на халяву обдурені громадяни.

Вам потрібна така влада?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.