Холодні батареї в киян - через борг “загону космольончиків” з КМДА

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 9.01.2009 14:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6443

НАК «Нафтогаз України» безперебійно подає газ «Київенерго», незважаючи на те, що борг Києва вже перевищив 650 млн. грн.

- Які 650 мільйонів?

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови правління НАК “Нафтогаз України” Володимир ТРИКОЛИЧ.

Як передає кореспондент УНІАН, говорячи про ситуацію з газом у Києві, В.ТРИКОЛИЧ сказав: «у Києві достатньо обсягів газу для вироблення тепла й гарячої води. Якщо щось відбувається, будь ласка, звертайтеся до підприємств, які займаються цим професійно, – значить, там спрацьовує людський чинник. І в мене немає пояснень, чому в одній частині Києва тепло й потрібно кватирки відкривати, а в іншій прохолодно. Це не до нас, звертайтеся до тих служб, які працюють у Києві, й не прив`язуйте це до режиму роботи газотранспортної системи».

При цьому він зазначив, що борг Києва за газ зростає щодня на 15 млн. грн. І на сьогоднішній день становить більше 650 млн. грн.

«Київенерго» не платить, проте ми безперебійно подаємо газ», - сказав В.ТРИКОЛИЧ.

Як повідомляв УНІАН, 7 січня АК «Київенерго» заявила, що змушена перейти на використання аварійного запасу мазуту для роботи станцій через дворазове зниження тиску газу на ТЕЦ.

За даними компанії, такі заходи дозволять утримати мінімальний рівень опалення для жителів столиці й зберегти від руйнування устаткування ТЕЦ.

У «Київенерго» зазначають, що при існуючому низькому рівні тиску газу мазуту вистачить у ТЕЦ-5 на 4 доби, у ТЕЦ-6 - на 10 діб. При подальшому зниженні тиску газу ці терміни можуть бути скорочені.

- Дай мазуту, дай!

Космольончик Голубченко просить мазуту

Перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО звернувся до першого віце-прем’єр-міністра України, Держрезерву та Міністерства з питань надзвичайних ситуацій з проханням провести засідання штабу надзвичайних ситуацій і надати столичній владі дозвіл на використання резервних 78 тисяч тонн мазуту з подальшим його поверненням протягом 2009 року.

Як це повідомляє прес-служба КМДА, А.ГОЛУБЧЕНКО повідомив: «У нас є 25 тисяч тонн мазуту, власником якого є «Київенерго», і 78 тисяч тонн мазуту, що зберігається в резервуарах «Київенерго», але належить іншим структурам. Від позавчора нам знизили тиск газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, і зараз ТЕЦ-6 споживає приблизно 60 тисяч кубометрів газу щогодини і приблизно 75 тонн мазуту. ТЕЦ-5 працює з сьогоднішнього ранку приблизно на 104,3 тисячах кубів газу на годину, на цій ТЕЦ будемо використовувати приблизно 60-70 тонн мазуту на годину. Працюючи такими темпами, наявної кількості мазуту вистачить до вечора 10 січня. Далі нам доведеться використовувати мазут з резервних 78 тисяч тонн».

За словами А.ГОЛУБЧЕНКА, це питання сьогодні - максимум завтра буде остаточно вирішено.

«Решта котелень, які не можуть перейти на мазут, працюють на газі і споживають приблизно 4,5 млн. кубометрів газу. Температура теплоносія – 83 градуси, що відповідає технологічним нормам. На ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 температура становить 70 градусів – майже на 10 градусів нижче норми. Саме тому необхідно додавати більше мазуту, щоб підняти температуру і ми це зробимо», – зазначив А.ГОЛУБЧЕНКО.

Від “Аратти”. Які ще факти потрібно для ГПУ і МВС щоб розпочати слідство з метою визначення долі комунальних платежів, які кияни справно сплачують майже у повному обсязі команді клептоманів-космольончиків? Пішли на заготівлю коксу для мера Черновецького? 15 млн. грн. щодня - це не забагато?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.