Європейські експерти прибувають у Київ. Москва переймається паперовою тяганиною

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 9.01.2009 17:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6447

Перша група експертів Європейського Союзу, яка здійснюватиме контроль по транзиту газу, прибула до Києва.

Про це повідомив прес-секретар представництва Єврокомісії в Україні Девід Стулік.

«Перша група експертів ЄС уже прибула до Києва, експертну групу очолив представник генерального директорату Єврокомісії з енергетики і транспорту Філіп Корнеліс», - сказав він.

Також Стулік повідомив, що частина експертів зараз знаходяться на нараді в Берліні, після завершення якої будуть визначені об’єкти газотранспортної системи України для відвідин їх експертами ЄС.

Також він проінформував про те, що до групи експертів ЄС «увійшли 18 представників головних газових компаній і чотири співробітники Єврокомісії високого рангу».

А тим часом у Москві не поспішають відкривати заслонки газогонів, шукаючи бюрократичні зачіпки.

Президент Росії Дмітрій Медвєдєв доручив керівництву "Газпрому" в найкоротші терміни добитися підписання багатостороннього протоколу про створення міжнародної комісії з моніторингу транзиту газу через територію України.

Про це заявив журналістам голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

“Президент Росії доручив "Газпрому" в найкоротші терміни добитися підписання багатостороннього протоколу про створення міжнародної комісії з моніторингу транзиту газу через територію України", - сказав Міллер.

“З боку "Газпрому" і Міністерства енергетики Росії він вже підписаний, ведеться підписання його з боку партнерів "Газпрому" в Європі; необхідно підписати його з боку Європейської Комісії, НАК "Нафтогаз України" і Міністерства палива та енергетики України. Потім у найкоротші терміни спостерігачі мають бути направлені на газовимірювальні станції на вході і виході в газотранспортну систему України", - сказав керівник "Газпрому".

За його словами, як тільки вони підтвердять готовність розпочати роботу, "транзит газу територією України буде відновлений". "Завдання - провести всі необхідні дії в найкоротші терміни. Рахунок йде на години", - зазначив Міллер.

Замість післямови. Як бачимо у Кремлі продовжують газовий фарс, імітуючи бурхливу діяльність та підсовуючи європейцям завідомо нікчемні папірці, улаштовуючи дискусію із проблем, які насправді є лише творінням їхньої хворобливої фантазії.

Власне, абсолютно зрозуміло, чого у Москві так відчайдушно тягнуть час: адже, судячи із того, що російські газогони за цей час не зазнали жодної аварії і жодної свердловини не заглушено, то зрозуміло, що газу для Європи й України в Росії просто немає. Бо в самих зима холодна й споживання, відповідно, зросло.

І можемо сміливо припустити, що у разі, якщо не станеться потепління - росіяни й надали будуть грати в їхню національну розвагу - дурника.

Головне, щоб навкруги усі це розуміли.

За матеріалами інформагенцій


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.