У Криму кажуть, що для ТЕЦ не вистачає газу. А куди ж він подівся?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.01.2009 18:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6448

Кримські теплоелектроцентралі можуть зупинити свою роботу, повідомляють в компанії КримТЕЦ.

Так, за інформацією прес-служби, компанія КримТЕЦ отримала телефонограму від компанії Кримгаз про можливе припинення постачання газу Сімферопольської ТЕЦ з 9 січня 2009 року.

"Компанія КримТЕЦ розуміє всю складність загальнодержавної ситуації стосовно забезпечення споживачів природним паливом у зв'язку з відсутністю контракту на постачання імпортного газу", зазначається в повідомленні.

Водночас, начальник Сімферопольської ТЕЦ Олександр Каленюк каже, що "ми прийняли заходи щодо зниження споживання природного газу наскільки це було можливо, подальше скорочення може привести до зупинки станції".

За інформацією КримТЕЦ ", якщо станцію буде повністю зупинено, це призведе до аварійної ситуації на підприємстві, до швидкого охолодження теплових мереж та повного припинення подачі тепла більш ніж 20 тис. споживачів Сімферополя. Без тепла залишаться мешканці селища Молодіжне, Грісовське, Комсомольське, Аерофлотське, Кримгеологія, а також школи та інші об'єкти соцкультпобуту даних населених пунктів.

А за умови низьких температур це призведе до розморожування теплотрас і неможливості подачі тепла до їх повного ремонту.

Крім того, Кабінет міністрів України має намір дозволити закупівлі мазуту його основним споживачам без тендерів, повідомив міністр економіки Богдан Данилишин.

"Зараз підготовлено постанову Кабінетів міністрів про те, що закупівля мазуту основними підприємствами й організаціями, що його використовують, здійснюватиметься без тендерних процедур", - сказав він.

Данилишин підкреслив, що такі закупівлі проводитимуть без узгодження з Міністерством економіки.

Він також повідомив, що Кабінет міністрів планує іншою постановою обмежити експорт мазуту до 1 травня 2009 року, і уточнив, що в разі вирішення газового конфлікту між Україною і Росією необхідність у таких діях відпаде.

За словами Данилишина, в даний час складено баланси переходу підприємств на використання мазуту, однак не уточнив, яка кількість підприємств планується перевести на цей вид палива.

За інформацією міністра, на кінець грудня 2008 року залишки мазуту в Україні становили близько 350 тис. тонн.

Від “Аратти”: тільки учора ті ж самі діячі з АР Крим стверджували, що газу в автономії вдосталь. А сьогодні що, вітер дме у інший бік, чи нові інструкції із Москви отримали?

А можливо, що більш правдоподібно, дехто із керівничків, типу столичного Космосу, намагається під кризу "списати" власну клептоманію?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.